Trollheimen ligger der som en naturskatt av de sjeldne. Det har mange hytteeiere, turgåere og toppturentusiaster fått med seg, men for folk flest ligger denne skatten uoppdaget. Nå gjøres det imidlertid mange spennende grep for at også folk flest skal oppsøke dette «naturens opplevelsessenter».

spissen står iTrollheimen, som ble startet opp som en privat bedrift for tre år siden og som raskt fattet interesse for å bidra til å gjøre Helgetunmarka til Rindals innfallsport til Trollheimen - et mål også Rindal kommune har opplest og vedtatt. Med Gøran Bolme i spissen ble det etablert en opplevelsesbase for virksomheten ved Langvatnet. Senere har iTrollheimen inngått et samarbeid med rindalsbediften El-Watch om å få på plass et bookingsysten for sykler og kanoer, slik at man får tilgang til området med frisk luft rundt ørene. Besøkende kan dermed parkere bilen på parkeringsplassen, og ved hjelp av en bookingsystemet via en app kan man finne både sykler og kanoer til å ta seg videre med. Via appen kan man både reservere, finne og betale for sykkelen.

I planene til iTrollheimen ligger også prosjekter som helt sikkert vil appelere til en større andel av regionens innbyggere. I dag reiser mange barnefamilier fra hele Midt-Norge til Meråker for å la både liten og stor utfolde seg i Rypetoppen klatrepark. Om ikke lenge vil det være på plass et alternativ ved Langvatnet. iTrollheimen skal nemlig bygge to klatreløyper oppe i trærne, ei for voksne og ei for barn. I tillegg skal det bygges en såkalt zipline fra klatreparken og over til halvøya i Langvatnet. Med tanke på den enorme suksessen Rypetoppen har opplevd, bør dette prosjektetet ha potensial til å bli en attraksjon for et bredt publikum fra hele landsdelen. I tillegg til klatrepark, skal det bygges ei spennende «Trollhule», som skal fungere som informasjonssentral til området, men som også skal kunne gjøres om til suite med tanke på overnatting. Lørdag åpnet iTrollheimen offisielt byggetrinn én i prosjketet, en stor konferanselavvo med plass til hele 70 personer.

Det er med andre ord et unikt opplevelsessenter som er iferd med å ta form i Helgetunmarka. iTrollheimen fortjener trampeklapp for å ha satt i gang et prosjekt som serverer naturen, ispedd med utrolig spennende opplevelser, på en unik måte. Men også Rindal kommune, Miljødirektoratet, grunneierne, Verneområdestyret, idrettslaget og næringslivet fortjener ros for sine bidrag til at et slikt fantastisk prosjekt faktisk får mulighet til å se dagens lys.