Under Hemnemesterskapet er det plass til alle som har lyst til å spille poker, eller ønsker å lære seg å spille.

- Vi ønsker å skape litt interesse og blest om poker. Det er mange som teller på knappene om de tør å delta eller ikke, men det er ikke noe problem, sier Per Morten Nygård, en av initiativtakerne.

For i turneringen vil det være fast dealer (kortdeler) fra pokerklubben, som holder oversikt over bordet.

- Det gjør at det er mulig å spørre hele tiden om man lurer på noe, sier Nygård.

Akkurat det skjer også i profesjonelle pokerturneringer som NM, så det er aldri farlig å spørre.

Store premier

Hemne pokerklubb er en brukbar stor gjeng som møtes en gang i måneden for å spille. Da er det om penger, i relativt små summer. Når de nå drar i gang Hemnemesterskapet, er det ikke lovlig å spille om penger.

Ifølge norsk lov er det ikke lov til å organisere turnering med innkjøp (penger for å delta) med over ti spillere, og maksimalt 1000 kroner per person. Derfor er mesterskapet gratis. Men det skal ikke stå på premiebordet.

- Vi har fått utrolig bra respons i det lokale næringslivet, og nå har vi rundet 25 000 kroner i verdi på premiene. Det er stort sett gavekort vi har fått, sier Nygård.

Han forteller at noen bedrifter har gitt penger til premie, men at de har valgt å kjøpe gavekort for pengene, slik at også pokerklubben gir noe tilbake til de som støtter arrangementet.

Profesjonelt

Det hele vil foregå på Hotell Koselig, og turneringen starter klokken 12 lørdag, med muligheter til å være med frem til 14. Pokerklubben prøver å skape et profesjonelt preg over det hele.

- Vi har fått tak i nok pokerbord, vi kjører strukturen på spillet på storskjerm og det er faste dealere. Det blir så likt NM som det er mulig, sier Nygård.

For noen spillere blir dette som en del av treningen før NM i november. Det kanskje mest kjente pokernavnet i Hemne stiller også. Erling Søreng Kårøy, som har andreplass fra NM, ser på dette som en fin plass å trene.

- Ja, du kan se på det som terning. Det er greit å få en større turnering innabords før vi reiser til Oslo og NM.

Selv har han roet litt ned på spillingen det siste året, og sier at det har gått veldig opp og ned.

- Det kan gå måneder mellom jeg vinner en turnering, og i det siste har det gått veldig dårlig. Jeg håper det snur nå på høsten, sier han.

Ordfører Odd Jarle Svanem har også fått invitasjon til å delta. På facebooksiden til arrangementet takker han høflig nei til å spille, men sier at han kommer for å se på.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Erling Søreng Kårøy gleder seg til å spille i Hemnemesterskapet. Foto: Truls Lereggen