Ole Solvik starter fra nyttår som daglig leder både i Rindal idrettslag og Rindal Næringsforum. Han får kontor i sentrumsbygget Dalen.

«Våre organisasjoner har nå ansatt Ole Solvik som daglig leder. Stillingen er delt likt mellom Rindal Næringsforum og Rindal IL. Vi er svært glade for å få Ole Solvik med oss på laget og ser med forventning og glede fram til at han starter i stillingen ved nyttår», går det fram av en felles pressemelding fra Rindal Næringsforum og Rindal IL.

Solvik, opprinnelig rindaling, driver i dag sitt eget firma, og er hyret av Telia med basestasjoner for mobildekning som arbeidsfelt. Han har vært bosatt i Trondheim i 30 år.

— Fikk du hjemlengsel?

— Det har jeg hatt hele tida, og jeg benytter enhver anledning til å besøke Rindal. Jeg har hytte der og er der ofte. Det finnes alltid en unnskyldning for å besøke Rindal.

Skal bli kjent

Opplegget for den noe uvanlige kombistillingen som daglig leder både for et idrettslag og ei næringsforening, er ikke spikret helt ennå.

— Veien får bli til litt mens vi går, dette blir noe nytt og ei helt ny stilling for oss alle. Men det ligger litt i korta at det blir fleksibilitet for hvordan jeg skal jobbe. Reint formelt er det Rindal idrettslag som blir min arbeidsgiver, mens jeg må forholde meg til og rapportere til to styrer, sier Solvik.

Det første han vil ta fatt på er å gjøre seg kjent med de medlemmene og avdelingene han nå skal være sjef for.

— Jeg vil oppsøke de ca. 50 bedriftene som er medlem av næringsforeninga, og vil besøke og bli kjent med de mange avdelingene i idrettslaget og høre hvilke forventninger de har.

Skal unngå habilitetskonflikter

Solvik presiserer at både idrettslaget og næringsforumet skal jobbe på samme måte som i dag.

— Ledervervene i næringsforumet og idrettslaget har vært basert på frivillighet og ulønna verv. Målet nå er å få til enda bedre struktur på en kombinert daglig lederstilling for begge.

— Vil du havne i habilitetskonflikt?

— Det er noe jeg til enhver tid må vurdere fra sak til sak og tema til tema, og slike konflikter må unngås.

Får to i pluss

Innbyggertallet i Rindal øker med to personer når Solvik og kona flytter hjem.

— Vi holder på å bygge hus, og selv om huset ikke er ferdig til jeg starter i nyjobben, gleder vi oss. Vi bor på hytta til huset er ferdig, sier han.

— Har kona også fått jobb?

— Nei, foreløpig har hun ikke det.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300