Da Rennebu banket Brekken 2 hele 11–0 i siste seriekamp, skrev de seg inn i historiebøkene. Aldri før har laget gått gjennom serien uten å avgi poeng, og de skal være ett av bare tre lag i Norge som har klarte det.

- Jeg tror det er bare tre lag, av over 1500 i seriesystemet, som har klart å gå gjennom alle seriekampene uten å avgi poeng. Vi må si oss godt fornøyd med det, sier Olav Stavne, lagets ene trener.

På 16 seriekamper har laget scoret 94 mål, og bare sluppet inn 13. Laget endte 15 poeng foran Støren 2/Sokna på andreplass. Det endte med opprykk fra 6. divisjon, og nå venter finale i kretsmesterskapet neste uke.

Stor tropp

Stavne tilskriver mye av æren for den gode sesongen til Håvard Hårstad Meslo. Han kom utdannet hjem til Rennebu fra Idrettshøyskolen, og har gått inn i trenerteamet, samtidig som han også er spiller. Da han bodde i Oslo spilte han for Lokomotiv Oslo i 3. divisjon.

- Først og fremst har vi fått hjem en ferdigutdannet trener fra Idrettshøyskolen, som ga umiddelbar effekt. Han har bidratt med struktur og innhold på trening. I tillegg, så er det sånn at når det kommer inn en ny trener, så er folk nysgjerrige og vil være med. Vi har hatt en stor stall å spille på, sier Stavne.

Stallen teller 26 mann, og Stavne mener at styrken til Rennebu denne sesongen har vært treningsarbeidet.

- Vi har ikke vært under 15 mann på trening. Det tyder på at folk synes det er bra å være med. Vi har til enhver tid seks-sju spillere som ikke får være med i troppen til kamp, sier han.

Det har vært så mange spillere at klubben nå skal gjøre en vurdering om det må settes opp et andrelag neste sesong

Sikker på opprykk

Før sesongen la både spillere og trenere et press på seg. De mente det var nesten bombesikkert at de skulle rykke opp.

- Vi antydet vel før sesongen at vi havnet i en kjedelig avdeling, som det nesten var umulig å ikke rykke opp fra. Men vi hadde ikke sett for oss at vi skulle vinne alle kampene, det er uansett vanskelig. Det vil komme dårlige kamper i løpet av en sesong.

Det er mange rutinerte spillere på laget, i tillegg til at en mann som Ole Gunnes har kommet tilbake etter et opphold i Byåsen. Men selv om det er en god stamme, så tror ikke Stavne dette er starten på en gullalder i Rennebufotballen.

- Nei, det er en forholdsvis liten kommune, så det vil svinge litt. Det er skummelt å si at det er starten på noe, men om vi får beholde Håvard (Meslo) et par-tre sesonger, så er det ikke utenkelig at vi kan rykke opp et hakk til. Men over 4. divisjon er ikke noe å snakke om, vi greier ikke å produsere nok gode spillere på det nivået, sier Stavne.

Han sammenligner klubben litt med Støren, og mener Rennebu hadde hatt mulighet til å kjempe i toppen av 5. divisjon i år.

- All ære til det de har fått til på Støren, men det at de klarer å rykke opp fra 5. divisjon, det er nesten enn større prestasjon enn at vi klarer å gå gjennom sesongen uten å avgi poeng.

Trenger keeper

Stavne tror de får beholde de aller fleste spillerne til neste sesong, minus et par-tre naturlige avganger. I løpet av høsten kan det være at de lukter på et par nye spillere til å komplettere laget.

- Men skal vi hente nye, så må det være noen som går inn og forsterker elleveren. Vi er ikke så aktivt ute og ser, men vi skulle gjerne hatt en keeper til, så vi er to på trening.

Også i Oppdal kan det finnes spillere som kan være aktuell. Oppdal rykket i år ned til 6. divisjon, så lagene har nå byttet plass i seriesystemet. Men Stavne vil holde seg lavt i terrenget.

- Oppdal har akkurat rykket ned, så de må få evaluere sesongen sin nå. Så får vi se hva vi gjør, sier han.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Håvard Hårstad Meslo har vært spillende trener denne sesongen. Olav Stavne gir han æren for den gode seongen.