Driftsutvalget i Hemne har vedtatt skiltplan for Falksenteret. Den går ut på at det blir parkering forbudt foran hele senteret i Industriveien. Det blir også skiltet for vikeplikt for trafikk som kjører mellom Falksenteret og Europris ned på Industriveien.

Parkerer inntil døra

— Skiltene er bestilt og blir trolig levert i neste uke. Deretter blir de snarest mulig satt opp, forteller arealplanlegger Daniel Lossius i Hemne kommune.

Industriveien er sterkt trafikkert og er adkomst til flere store næringsaktører på Vessøra industriområde. Blant annet har Lomundal Transport, et av Midt-Norges største transportselskap, tilhold i «enden» av veien.

Det har vært et mangeårig problem at kunder på Falksenteret har parkert i gateløpet helt inntil inngangsdøra til senteret, selv om det er parkeringsplass bare en fotgjengerovergang unna.

Bekymringsmeldinger

Daniel Lossius har vært saksbehandler før saken ble behandlet i driftsutvalget. I sitt framlegg påpeker han at det er flere avkjørsler på strekningen, og at de fleste har mangelfull eller ingen oppmerking eller avgrensning. Det er heller ingen fysiske skiller eller annen tilrettelegging/oppmerking som ivaretar myke trafikanter. Det er dårlige siktlinjer og uklarhet om vikepliktsregler.

Hemne kommune har også mottatt flere bekymringsmeldinger om strekningen, og det har vært flere befaringer, også med Statens vegvesen til stede.

Skilting vil bedre trafikksikkerheten. Skiltplanen er også godkjent av Statens vegvesen.

Omfattende trafikk

Et forhold som aktualiserer behovet for tiltak snarest, er at massetransporten til Aqua Gens anlegg har startet. Selskapet skal utvide sitt areal med ca. 50 prosent.

Mellom 80 000 og 90 000 kubikkmeter masse skal i den forbindelse flyttes, og transporten vil pågå fram til mai/juni neste år. Daglig leder Lars Aunbakk hos Opsal og Fjelnset, som sikret seg kontrakten på transporten, har tidligere opplyst til ST at fem lastebiler med henger hver vil kjøre ca. ti turer per dag. Derfor er det viktig med ryddige forhold for parkering foran Falksenteret.

— Dersom skiltinga ikke blir respektert, blir det et forhold som politiet må håndtere, kommenterer Daniel Lossius.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300