Helland er ikke helt enig i at han stort sett går skadet, selv om han nå er på tur tilbake på banen, etter nok en lyskeskade.

- Jeg har spilt 70 prosent av kampene de siste årene, så det fremstilles ofte mer dramatisk enn det er. Men det blir et veldig til ramaskrik hver gang jeg ikke spiller. Det er nå en gang den posisjonen jeg har kommet i, så det får jeg bare ta som et kompliment, sier han.

Rosenborgspilleren har over lang tid slitt med lysken. Nå går han på banen vel vitende om at han kan bli skadet igjen.

- Vi jobber med å få rettet de feilene som gjør at jeg ofte får trøbbel med lysken. Det kommer til å ta litt tid, men innimellom må jeg spille fotball, så jeg kommer sikkert til å få en eller to strekker til, sier han.

Må spille

Helland meldte forfall til landskampene mot San Marino og Nord-Irland i forrige uke, og har nå vært ute av spill et par-tre uker.

Onsdag denne uken trente han for fullt med laget igjen, og har friskmeldt seg til helgens seriekamp i Tromsø.

- Det går ikke å ikke spille fotball når jeg føler meg fin, og laget har bruk for meg. Da stiller jeg, sier han, vel vitende om at skaden kan komme tilbake når som helst.

- Fordelen er at skadene er kortvarige, de går over i løpet av en uke eller to.

Han har tro på at han skal klare å bli helt frisk.

- Det er håpet og målet at jeg ikke skal være mer skadet. Det er fryktelig frustrerende, det brenner et svart hull i meg hver gang jeg ikke kan ta på meg drakten, når kompisene mine gjør det.

Hemnværingen tok seg god tid til å skrive autografer til alle som ville ha det.

Satser på ti år til

Også sambygdingen Magnus Stamnestrø går med en skade som legeteamet i Rosenborg ikke har klart å finne ut av.

- Er dette et hemnesyndrom?

- Tja, Magnus har en teori om det. Men både Erik (Hoftun) og Vegard (Forren) har vært skadefri i hele karrieren. Forhåpentligvis har vi snart gjort unna svineriet vi nå, så får vi de siste ti årene av karrieren i heidundrende form, sier 27-åringen.

- Ti år?

- Ja ja, det er jo fordelen med at jeg har stått over så mange kamper, da er ikke kroppen min eldre enn at det går. Jeg slo igjennom ganske sent og har ikke vært i toppfotballen mer enn i fem år, så det skal gå fint det, sier Helland med et smil.

På hjemmebane er det også litt å ta tak i.

Pål André Helland sliter med en lyskeskade, som han vet kan komme tilbake når som helst. Likevel velger han å spille kamper.

Blir snart voksen

I løpet av november venter Helland og hans samboer, Linn Lyngmo, barn. Det har sendt fotballstjerna ut på biljakt.

- Jeg har prestert å måtte kjøpe meg ny bil, for den jeg har er ikke særlig barnevennlig. Det ble trangt i bagasjerommet, da vi måtte dele opp barnevogna skjønte vi at vi måtte ha noe annet.

Ellers er det meste på plass før babyen kommer, selv om det er litt travelt.

- Vi driver å selger en leilighet, samtidig som vi har kjøpt et hus som snart er ferdigbygd. Så det litt kaos er det med unge og flytting.

Han medgir at livet når tar en annen retning.

- Det blir en stor omveltning, plutselig er jeg voksen om et par måneder.

- Får du bidratt noe i forberedelsene, med innkjøp av barneseng og klær?

- Ja, men hun (Linn) har hovedansvaret. Jeg er litt sånn innstilt at jeg tar all handlingen siste uken før ungen kommer. Men hun er hakket mer strukturert enn meg, så da er ting på plass før jeg i det hele tatt har tenkt på det.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Pål André Helland sliter med en lyskeskade, som han vet kan komme tilbake når som helst. Likevel velger han å spille kamper. Foto: Truls Lereggen
Hemnværingen tok seg god tid til å skrive autografer til alle som ville ha det. Foto: Truls Lereggen, ST