Orkdal har fostret mange kulturstjerner som har gjort seg godt bemerket langt utover kommunens og regionens grenser opp gjennom årene. Balettdanseren, koreografen og teatersjefen Arne Fagerholt og Gåte-søsknene Sveinung og Gunhild Sundli er nok de som har nådd aller lengst som «kulturelle eksportatikler» fra Orkdal . Men også bassist i Secret Garden, Per Elias Drabløs og artistene, Solveig Slettahjell, Celine Solemsløkk Helgemo, for å nevne noen, er navn som klinger godt langt utenfor regionens grenser. Nå er det iferd med å fødes en ny stjerne som fort kan bli en «nasjonens allemannseie» - Thomas Løseth.

Løseths reise som artist startet for 13 år siden, og han har i løpet av disse årene satt solide og gode musikalske spor etter seg lokalt. I 2004 gikk han videre til fylkesfinalen i Ungdommens kulturmønstring med bandet Knaillertan. Her var også kompisen Daniel Mandal med, og det skulle senere vise seg at disse to skulle finne på mye produktivt sammen, til stor glede for mange. Etter at Knaillertan ble oppløst i 2010, dukket de to opp igjen sammen i 2012 i bandet Tempo, som blant annet opptrådte undet Trondheim Calling samme år. Og da Sveinung Sundli la inn årene med Vannspeilet-festivalen etter 2012-utgaven, bestemte de to kompisene seg for å lage en ny festival. Strandafestivalen så dagens lys første gangen i 2013, og har siden vært en stor suksess. Nå tar de festivalen et skritt videre når de nå døper den om til Parkliv og flytter adresse til Idrettsparken. I 2005 trakk Åge Aleksandersen et par tusen publikummere til Orklamartnan i Idrettsparken. Neste sommer kan den musikalske begivenheten fort bli toppet når Mandal og Løseth serverer selveste Dumdum Boys under historiens første Parkliv.

Men det er ikke som festivalskaper og arrangør at Løseth nå er iferd med å ta landet med storm. De siste ukene har han vært å se på TV-skjermen i TV2s The Voice, med selveste Lene Marlin som mentor. Og Løseth har i løpet av kort tid vist både Marlin og resten av Norge at han er en sanger og artist med unike egenskaper. Flere ganger har han rørt Lene Marlin til tårer med sin vakre stemme og naturlige og varme formidlingsevne og sceneopptreden. Han har vist hele Norges publikum at han har en utrolig vakker og vidtrekkende stemme. I tillegg til å ha et spekter i stemmen som flere av de beste heavyvokalistene kan misumnne ham, så har han en sårhet og ektehet i stemmen som ikke kan øves inn. Slike egenskaper må man nemlig være født med. Thomas Løseth er født med denne gaven, derfor er han så unik. Lykke til videre!

Foto: Silje Asbjørnsen