Med Kirsti Hukes trio spiller tre av Midt-Norges fremste jazzmusikere på Orkdal kulturscene onsdag 18. oktober. Kirsti Huke Trio består av Kirsti Huke (sang), Ola Kvernberg (fele) og Erik Nylander (trommer).

Fra duo til trio

Det startet i 2010 med en duo bestående av Kirsti Huke og Ola Kvernberg. I 2013 ble duoen utvidet til en trio med Erik Nylander som både Huke og Kvernberg hadde spilt mye sammen med i sine egne band, Kirsti Huke kvartett og Ola Kvernberg trio.

Unike tolkninger

Som trio har de spilt inn låter av Nick Cave, ABBA, the Beach Boys, Tom Waits, Nick Drake, Massive Attack og Lou Reed/the Velvet Underground med sine helt spesielle og unike tolkninger.

Hver for seg er de tre virtuoser på sine instrument. De er svært kreative i sin måte å tolke låtene på, samtidig som de har stor respekt for låtene som de gjør om i sine egne arrangement.

Interessant møte

- Orkdal kulturscene har etter hvert fått et stødig publikum på klassisk musikk. Nå har vi lyst til å se om også jazz kan fungere i Orkdal, sier kulturformidler Sturla Eide som håper at folk kjenner sin besøkelsestid og kommer for å høre noen av landets fremste jazzmusikere.

- Vi har stor tro på at en trio av dette kalibret vil være interessant for mange, sier Eide.

Fylkeskunstner

Kirsti Huke var fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i 2014. Av komiteen den gangen ble hun omtalt på følgende måte:

«Kirsti Huke er en av Trøndelags mest profilerte vokalister. Helt siden hun ble uteksaminert ved jazzlinja på NTNU i 2001, har hun vært en viktig del av et mangfoldig og produktivt musikkmiljø med utspring i Trondheim og Trøndelag. Kirsti Huke har en stor evne til å adaptere mange ulike sjangere. Hun har turnert som jazzartist i mange ulike konstellasjoner og egen kvartett, med brasiliansk musikk i ensemblet «Toms Diner» og med ny vokalmusikk i «Trondheim Voices». Dessuten er hun en aktiv del at norsk pop og rockmiljø.»

Kirsti Huke har også turnert mye for barn og unge gjennom Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken.

Virtuos

Ifølge Sturla Eide kan Ola Kvernberg være vanskelig å beskrive med få ord. Han er kjent som særdeles virtuos jazzfiolinist, og må bare oppleves. I tillegg til konserter og plateinnspillinger, har han også gjort mye prosjektarbeid innen filmmusikk og sjangerkryssende uttrykk.

Erik Nylander, som er en av landets fremste jazztrommeslagere, har vært med på hele 17 album med 11 ulike prosjekter.

Det er altså en trio med garvede musikere som inviterer til jazzkonsert ved Orkdal kulturscene onsdag 18. oktober.