Av Sigbjørn Lenes

Jeg har blitt oppmerksom på at den kommunale arbeidsgruppen har foreslått Heim som nytt kommunenavn.

For Trøndelag og Trøndere er Heim et helt greit navn, men personlig får jeg betenkeligheter rundt dette navnet i forhold til nytt navn på kommunen.

Heim er både et familie/gårdsnavn, samtidig som det også er et stedsnavn.

Det kan skape forvirring, men først og fremst føler jeg det er viktig å analysere hvilke fordeler og ulemper et nytt navn vil utløse.

Jeg har full forståelse fra samtlige innbyggere at de ønsker nærhet og innflytelse til det endelige navnet på kommunen, men la oss for all del ikke la dette utløse personlige ønsker og interesser som kan gi oss uoversiktlige opplevelser fremover, som også kan være negative.

Her må vi legge godviljen til å gjøre grundige vurderinger på hvordan vi best kan oppnå gode relasjoner hos både nåværende og fremtidige samarbeidspartnere, hvor mange og kanskje de fleste vil befinne seg utenfor kommunen vår.

Vi er fra før gode naboer og dette må vi nå videreføre til felles beste.

Jeg er i utgangspunktet Hemnværing, selv om jeg flyttet ut først på sekstitallet. Jeg har i hele mitt yrkesaktive liv drevet med reklamefotografering og markedsføring for mange forskjellige bransjer, over store deler av landet.

Jeg har hele livet hatt stor tilknytning til hjemstedet og jeg har også hatt og har fortsatt gleden av å samarbeide med bedrifter som representerer mange arbeidsplasser i kommunen.

I denne forbindelse gjør jeg mine vurderinger ved å se problemstillingen fra utsiden.

Alle kommuner har en merkevare i kommunenavnet sitt.

Merkevaren Hemne er verd millioner av kroner og det vil være økonomisk lite klokt og belaste økonomien med markedsføring av et helt nytt kommunenavn, som vil være tvingende nødvendig, sett fra min innfallsvinkel.

Jeg kan på ære og samvittighet trygt fortelle at jeg i dette tilfelle likestiller alle innbyggerene i Halsa, Snillfjord og Hemne for å gi hjemstedene deres min beste anbefaling for en vellykket kommunesammenslåing.

Min klare anbefaling til kommunenavn er Hemne.

Hemne står fullstendig på egne ben og det finnes ikke en eneste forveksling til navnet.

Legger jeg egne opplevelser til grunn er det helt klart det er de gode ambassadørene Berit og Ove Aunli som gir den sterkeste tilknytning til Hemne.

Trur det vil ta generasjoner for å få aksept for at de kommer fra Heim?

Da vil du kanskje tilføye at du må jo si Heim kommune? Ja det må jeg nok, men Hemne som egennavn er fullt ut dekkende slik det fremstår i dag.

Jeg ønsker dere lykke til og ser frem til å få flere hyggelige innbyggere til kommunen, som jeg bryr meg om.