Norsk brunost blir vist på en filmfestival i Las Vegas i disse dager. Filmen er produsert av Elisaveth (Saba) Hatzimarkos Porter fra Orkdal.

I snart ti år har Elisaveth (Saba) Hatzimarkos Porter bodd i USA, først i Los Angeles og senere i Las Vegas.

Vunnet priser

Etter å ha jobbet innen showbusiness i noen år, både som modell og bak fotoapparatet, utdannet hun seg til fotograf og filmregissør innen film- og TV-serieproduksjon.

Hun har vunnet priser for sin bildeserie «Fashion meets horror», og har regissert flere kortfilmer og musikkvideoer for den amerikanske film- og TV-bransjen.

Tine brunost

Elisaveth Hatzimarkos har derimot aldri lagt skjul på sitt opphav som er halvt gresk og halvt norsk, med oppvekst i Orkdal. Derfor ble også kortfilmen om den norske brunosten til, der amerikanere i ulike aldre smaker Tine brunost for aller første gang, naturlig nok med ulike reaksjoner og smaksopplevelser.

13. oktober ble brunostfilmen vist på en filmfestival i Las Vegas hvor Elisaveth for øvrig har bodd de siste fem-seks årene.

Flytter til Norge

Det blir også noe av det siste Elisaveth Saba Hatzimarkos Porter gjør i USA før hun sammen med ektemannen Dequadrick (Copy) Porter flytter hjem til Norge i slutten av oktober hvor hun etter hvert har planer om å åpne fotostudio.

- Jeg vil også holde på med film, og håper på å få engasjert flere kvinner i filmproduksjon bak kameraet, sier hun.

Norsk merkevare

Vi har ikke lyktes å få Elisaveth Saba Hatzimarkos Porter i tale i forbindelse med visninga av filmen i Las Vegas, men vi har sett filmen som tegner et morsomt bilde av amerikanernes møte med denne underlige norske merkevaren som brunosten er. Tine skal også ha lagt filmen på sine egne Facebook-sider.

Saba Elisaveth Hatzimarkos Porter sin film om den norske brunosten vises i disse dager på en filmfestival i Las Vegas. Foto: Arkiv