- Vi er fem damer i komiteen, som startet i det små i Torshall. Vi hadde ingen tro på at det skulle bli så stort, men det ble «kjøle» bra! Allerede andre året måtte vi bruke Rindalshuset, og det ble fylt opp helt. Det har vært knallbra respons både fra utstillere og publikum, sier Lise D. Løset, som er en av de fem arrangørene.

Nå er det åttende gang de arrangerer, og som vanlig er det andre helga i november som er messehelg i Rindal. Lørdag 11. og søndag 12. november er muligheten stor for både trivsel, bespisning og handel i Rindalshuset.

Variert utvalg

- I år er vi så heldige å ha med oss flere nye utstillere, både innenfor glasskunst, trevarer, keramikk, akvareller, smykker, kort, tresløyfer, barneklær og mye annet fint. Ellers er det mye strikking, for det holder mange på med. Kort og mat, både fisk, kjøtt og bakst, blir det også. Det er noe for alle, sier Løset.

Utstillerne kommer både tilreisende og lokalt fra.

- Vi har noen fra Hitra, Orkanger, Sunndal – ja, det er god spredning.

Løset anslår at det bruker å være i overkant av 2000 besøkende innom i løpet av messehelga, og mest pågang er det på lørdagene. Da kan det også være rift om bordene i kaféområdet, så dette blir utvidet i år.

Lapskaus

- Det blir mulighet til å kjøpe seg kjempegod, hjemmelagde lapskaus, brødvarer, kaffe og brus. Det bruker å være populært med lapskaus. Lørdagene går det unna så vi blir svette hele gjengen.

- Hvorfor holder dere på med dette?

- Vi var ivrige på å lage ting selv, og tenkte at det måtte gå an å få til ei messe. Dermed dro vi i gang. Det er artig å samle folk, at de får vist fram hobbyene sine. Det er mange som sitter med fine ting som vi får lokket fram, sier hun.

- Hvorfor har ikke julemesse-konseptet gått av moten?

- Nei, si det. Vi er forberedt på en nedgang hvert år, men den er ikke kommet. Det er vel stemninga, at det er mye fint å gå kjøpt.

Komiteen ønsker alle velkommen til en trivelig handel i Rindalshuset.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535

Tre av de fem arrangørene. Fra venstre: Wenche Bergmann, Marianne Løset og Lise Løset. Rindalsmessa. Foto: Ingrid S. Hultgreen