Amund Bjørkøyli (18) fikk brudd i nakken og ryggen etter ei ulykke i vinter. Foranledningen var et veddemål med tre kompiser om at de to med lavest poengscore i en bowlingkamp, skulle få såkalt taperstraff. Han sitter nå i rullestol etter at han ble delvis lam fra nakken og ned da han på troskyldig vis stupte i nysnøen fra en knapt meterhøy krakk.

Saken var omtalt i ST 16. september.

Han tilbrakte flere måneder på sykehus, og har fått hverdagen snudd på hodet, både når det gjelder jobb (var lærling på Tjeldbergodden) og fritidsaktiviteter.

Overraskelse i vente

Et av årets høydepunkt for Amund Bjørkøy var Lan-party i Hemne to ganger i året. Der har han vært med siden oppstarten.

Han var der også i år. Men i et helt annet ærend enn hva som har vært vanlig.

— Vi bestemte oss for å gjøre stas på Amund og hjelpe ham på den måten vi kan hjelpe. Han har vært med helt fra starten, og da må vi trø til og bistå for et trofast medlem hos oss, sier Jonas Skinderhaug i Nemean Hemne, som arrangerer de årlige datatreffene for ungdom.

Fredag kveld, to dager uti årets Lan-party, inviterte de Amund til Hemne samfunnshus. På invitasjonen sto det kun at en overraskelse var i vente.

Roser Nemean

Overraskelsen besto i at Nemean Hemne hadde satt i gang en innsamlingsaksjon for å skaffe penger til et treningsrom i Amunds hjem. Nemean kontaktet lokalt næringsliv, som virkelig har åpnet gavekontoen sin.

— Da Amund tok imot gavesjekken fredag kveld, var beløpet 7750 kroner. I ettertid har en ny næringsaktør meldt seg med 5000 kroner. Og det er fortsatt mange som ikke har besvart vår henvendelse om støtte. Men innsamlinga fortsetter også etter at årets Lan-party ble avsluttet søndag, forteller Skinderhaug, som er mektig imponert over støtten fra lokale bedrifter.

— Det var en virkelig flott begivenhet som ungdommene i Nemean hadde fått til, sier Anne Edel Steinveg, Amund Bjørkøylis mor.

Opp av rullestolen

For 18-åringen er det kun trening, trening og trening som må til for at han skal kunne komme seg på beina igjen. Og selv om han nok har innsett at tida som fotballspiller kan være over, har han likevel en ambisjon om å komme seg opp av rullestolen.

Derfor er pengeinnsamling til et treningsrom i hans egen bolig midt i blinken for å nå et slikt mål.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300