Det sier Svein Halvor Moe, styreleder i avisa Søvesten i Hemne gjennom selskapet Dronningberget AS i Stjørdal. Moe og hans selskaper eier også avisene Meråkerposten, Gauldalsposten og Klæbuposten.

Ingen kompensasjon

Sist torsdag ble det klart at regjeringa i sitt forslag til statsbudsjett vil redusere pressestøtten med om lag 20 millioner kroner over hele landet. Avisene blir berørt på ulik måte.

— De minste avisene får, slik vi har forstått dette, ikke redusert selve beløpet. Men siden det ikke ligger inne en kompensasjon for prisstigningen på de tjenestene vi benytter; distribusjon og trykking, kommer vi likevel ut i minus, sier Moe.

Søvesten mottar i dag pressestøtte i størrelsesorden 480 000–490 000 kroner.

Må avvente

Han har fortsatt håp om at det budsjettforslaget som foreligger kan endre seg fram til endelig budsjett blir vedtatt i desember. Men han er ikke veldig optimistisk.

— Det politiske flertallet er tydelig på at det i hvert fall ikke blir en økning. Derfor har våre aviser, trolig i likhet med andre aviser i samme situasjon, ikke budsjettert med økt pressestøtte for neste år. Vi må vurdere konsekvensene og hva vi eventuelt må sette inn av tiltak når endelig budsjett foreligger. Vi må bare avvente og se, sier Svein Halvor Moe.

Ikke fake news

Arbeiderpartiet vil kjempe for å styrke lokalavisene og derigjennom pressestøtten.

«Det er viktigere enn noen gang med en offensiv mediepolitikk for å bevare mangfoldet, språket og demokratiet. Derfor vil Arbeiderpartiet gjøre det vi kan for å stoppe regjeringens kuttforslag. I en tid der folk pepres med usann informasjon og det er vanskeligere enn noen gang å finne fram i informasjonsjungelen, skulle man tro det var fake news at regjeringen vil svekke lokalavisene. Det er dessverre ikke det», heter det i en pressemelding fra stortingsrepresentant Masud Gharahkhani, som sitter i familie- og kulturkomiteen for Ap.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300