Orkdal

Fredag gir Ann-Kristin Dørdal ut singelen «A time to dance and sing». Country-artisten fra Orkdal har fått med seg bokstavelig talt en av de virkelig store på låta, nemlig Ottar «Big Hand» Johansen.

Johansen fikk sitt gjennombrudd helt tilbake på tidlig 70-tall med bandet Country Snakes, og er fikk blant annet Spellemannprisen i 1985 for sitt samarbeid med Casino Steel og Claudia Scott. Han har 14 plateutgivelser, solo eller sammen med andre, på samvittigheten.

Til Orkdal kirke

— Det var egentlig litt tilfeldig at det ble innledet samarbeid med Ottar. Jeg skulle egentlig synge låta alene, men sammen med produsenten min ble vi enige om at vi burde spille den inn som en duett. Det var da vi ble kjent med at Ottar var i Midt-Norge, og han kom med et uforbeholdent ja da vi henvendte oss til ham. Jeg fikk nesten bakoversveis, forteller Ann-Kristin Dørdal.

Låta er skrevet av Jakup Zachariassen og Martin Joensen fra Færøyene, og er oversatt til engelsk i samarbeid med Bjørn «Southern» Nilsen fra Norge.

— Jeg ble tipset om at låta trolig vil passe meg, kommenterer Dørdal.

ST har tjuvlyttet til den færøyske versjonen, og kan garantere at dette er vaskeekte country av ypperste slag. Og du får høre den live i Orkdal kirke med både Dørdal og Johansen i en konsert 1. desember.

Med på flere?

— Vi er likeverdige duettpartnere på låta, der blant annet Roar Øien spiller steelgitar, og jeg kan vel ikke legge skjul på at det er gull verdt for meg å få til et slikt samarbeid med Ottar «Big Hand» Johansen, sier Dørdal.

Og samarbeidet trenger så visst ikke å stoppe der.

— Jeg jobber nå med å få gitt ut en full-CD til sommeren, og Ottar har sagt seg villig til å være med på flere låter. Det er nok store muligheter for at jeg takker ja, sier hun.

Veldig spent

Fredag blir altså duetten tilgjengelig på alle digitale plattformer. Selvsagt er hun spent.

— Det kribler litt ekstra når det er like før du skal gi ut plate, og ikke minst når du deler mikrofon med en slik størrelse.

Plata gis ut på Tyrirot Musikk, som Roar Øien står bak. Øien var tidligere steelgitarist i Too Far Gone.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Ottar «Big Hand» Johansen da det var «country-dager» på Orkanger i 1992. Nå samarbeider han med en orkdalingen Ann-Kristin Dørdal. Foto: John M. Myrhaug