Rådmann Petter Lindseth i Meldal mener kommunen har håndtert saken som John Olav Rædergård bringer på banen på en ryddig måte.

— For det første vil jeg si at jeg forstår at Rædergård er skuffet. Jeg vil også understreke at Meldal kommune i så stor utstrekning som det er mulig, ønsker å benytte lokale aktører. Men i denne saken passerte vi ei beløpsgrense på 100 000 kroner, og da måtte vi ut i markedet og spørre flere om pris, sier Lindseth.

— Det ble til slutt en ordre på over 100 000 kroner?

— Ja, det ble det.

Strengt regelverk

Lindseth sier videre at Rædergård har fått tilbakemelding om alt han har spurt om i saken.

— Denne saken har skapt stort engasjement på Facebook, og jeg har registrert formuleringen om «hva koster en bil?». Til det vil jeg si at ut fra deg jeg som rådmann har fått beskjed om, har Rædergård fått svar på alt han har spurt om. Det har altså vært dialog underveis. Samtidig vil jeg si at Rædergård har vært frisk i sin språkbruk, og jeg håper han ikke er blitt møtt med samme type språkbruk av kommunens folk, sier Lindseth.

— Meldal kommune kunne ikke ha håndtert saken på en annen måte?

— Ut fra det regelverket vi har å forholde oss til og måten vi har behandlet Rædergårds henvendelser på, kan jeg ikke se det. Som kommune må vi unngå å komme i en situasjon der vi blir innklaget for Kofa, som er klageorganet for offentlige anskaffelser.

Ordfører avventer

Som en konsekvens av at Rædergård publiserte sine meninger på Facebook og derigjennom skapte stort engasjement, vil temaet offentlige anskaffelser bli tatt opp i formannskapet 1. november.

— Jeg vil da komme med en orientering til formannskapet om dette temaet og hvilket handlingsrom vi har i slike saker, sier Lindseth.

Ordfører Are Hilstad vil avvente med å kommentere saken før denne orienteringa.

— Offentlige anskaffelser omfattes av et strengt regelverk, og jeg ønsker å avvente orienteringa i formannskapet før jeg kommenterer saken, sier Hilstad.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300