Koret Våren Viggja byr på negro spirituals når de inviterer til høstkonsert i Børsa kirke søndag 22. oktober.

- Dette er en litt annerledes høstkonsert, sier sanger Berit Syrstad som forteller at koret denne høsten er i god form under ledelse av Bjørn Vevang som pleier å stille store krav til sangerne sine.

Morsom og krevende

Ifølge Syrstad er negro spirituals både en morsom og krevende sjanger å synge, og alt tyder på at koret kommer til å levere en god og annerledes konsert søndag kveld.

Gode tilbakemeldinger

De siste åra har koret hatt en rekke konserter rundt ulike tema. Denne høsten ble det altså negro spirituals, som passer p+erfekt til kirkerommet.

- Et par av sangene ble framført på sangerstevne i juni, med til dels svært gode tilbakemeldinger fra dommerne, forteller Syrstad som bekrefter at koret under ledelse av Bjørn Vevang er i god form denne høsten.

Solide gjester

Koret har også med seg solide gjester som Anne Karin Støren, en svært god sanger kjent fra Viggja Voices på sang. Talentfulle Kristian Raanes fra Orkdal er med på gitar og sang, mens sangtalentet Solfrid Stav fra Buvika synger med Koret Våren Viggja for tredje gang.

Kim Ulriksen er med på perkusjon, og Bjørn Vevang trakterer pianoet som vanlig.

- Vi lover flott stemning i kirka, og håper at folk setter pris på litt korsang i høstmørket, sier Berit Syrstad på vegne av Koret Våren Viggja.

Kristian Raanes er gjesteartist på Koret Våren sin høstkonsert. Foto: Arkivfoto
Anne Karin Støren er også gjest på Koret Våren sin konsert søndag kveld. Foto: Audhild Øye