Det begynner å bli ei stund siden Orkdal kommune vedtok at Sæther-gården kan rives, men fortsatt står det gamle gårdstunet i sentrum.

Sender søknad

Salvesen & Thams, som er utbygger av Rømme-området sammen med Tobb, vil imidlertid sende inn en søknad om riving i løpet av denne måneden.

- Vi vil starte rivingsarbeidet så fort vi får tillatelse, forhåpentligvis før nyttår, sier Per Kirkaune, som er daglig leder i Thams eiendomsutvikling AS (Teas), som eies av Salvesen & Thams og Tobb.

River ikke alt

Det er ikke alt som vil bli jevnet med jorda. Ifølge Kirkaune jobbes det med å få flyttet våningshuset.

- Det er en person som er interessert i å ta over bygget, slik at det blir satt opp et annet sted i Orkdal. Men også dette fordrer en søknadsprosess, så vi vet ikke når ei flytting vil skje, sier Kirkaune.

Fraukjelleren

Når det gjelder driftsbygningen, ønsker Teas å rive det som står oppå muren.

- Vi planlegger å beholde fraukjelleren. Det er veldig fine steinhvelvinger, og vi ser for oss at det kan bli et serveringssted eller pub som vender mot gatetunet.

Gatetunet, som vil bli ei slags gågate med svært begrenset trafikk, vil komme parallelt med Orkdalsveien, men vest for denne. Teas vil gå i gang med å opparbeide gatetunet rett over nyttår.

Kinosenter

Samtidig jobber Rømme-utbyggeren for fullt med planene for et kinosenter i forlengelsen av handlegata, på samme side av Orkdalsveien som Sæther-gården.

- Vi hadde møte denne uka med arkitekten, som vil presentere kinoprosjektet for oss i slutten av måneden. Så vi er kommet ganske langt.

ST skrev tidligere om muligheten for å få et moderne mediatek med bibliotek sammen med kinosenteret, og vi viste til Stjørdal der både kino- og bibliotekbesøk har gått til værs etter samlokalisering i Kimen.

Graving

Den siste tiden har det vært utført gravearbeider på Rømme. Dette har sammenheng med fjernvarmenettet.

- Fjernvarmeledningen går gjennom området, og den vil komme i veien for parkeringskjelleren. De er derfor i ferd med å flytte ledningen, sier Kirkaune og legger til at alle byggene på Rømme vil bli knyttet opp mot fjernvarmenettet.

Orkdals dyreste

Det har vært stor interesse for leilighetene på vestdelen av Rømme - også kalt Rømmetunet. Teas har åpnet salget på den første leilighetsblokka, og her er allerede ti leiligheter solgt.

Blant disse finner vi Orkdals dyreste, en toppleilighet på 184 kvadratmeter. Denne er solgt for 9,5 millioner kroner.