Dagfinn Bjerkestrand

Bor: Buvika

Jobber: Sokneprest i Heimdal menighet

Hva gjør du akkurat nå?

Vi skal ha familiegudstjeneste på søndag, og jeg prøver å få en oversikt over bønnesstasjoner som de har her i kirka på Heimdal. På bønnevandringen søndag blir det stappfull kirke.

Hvorfor valgte du å flytte arbeidssted fra Skaun?

Det var for å få litt forandring i livet, og få en større stab. Jeg hadde ikke lyst å flytte, men bytte jobb etter 16 år på samme plass. Det er vel de samme grunnene som folk flest har til å bytte jobb.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

Det blir stort sett kaffe.

Hvor drar du helst på ferie?

Et sted det er varmt. Helst en by, kanskje. Jeg er interessert i kirkeliv og gudstjenester, det er mye mere interessant enn arkitektur og selve kirkebygget. Det fryktelig spennende å besøke gudstjenester andre steder, men jeg får sjelden sjansen.

Hva leser du?

Bibelen. Den er stor, men man rekker den et par-tre ganger i året. Men jeg gjør ikke det, da. Jeg er veldig interessert i historie og språk. Det blir lite tid til lange bøker, så det blir mest magasin og artikler som går på fag.

Din favorittpolitiker?

Nei, den er ikke lett. Det er mange flinke politikere, så jeg vet ikke om jeg har noen favoritter. Ære være dem som tør å stå i kampene. Jo, Angela Merkel er et flott menneske.

Hva opptar deg for tida?

Det som opptar meg hele livet, er at folk skal oppleve at Jesus virkelig lever, og er en kraft i hverdagen. Jeg tar jo med meg jobben hjem. Det er en veldig personlig jobb, der du utleverer deg på en spesiell måte.

Hvorfor bor du der du bor?

Det var ganske tilfeldig. Huset var i Buvik sentrum, som er veldig lett og praktisk. Så var det overkommelig pris, og så var det en fin utsikt. I etterkant har vi skjønt av vi har trivelige naboer også, så derfor fortsetter vi å bo der.

Hva gjør du på fritida?

Det er ikke så mye fritid, egentlig. Jeg er interessert i så innmari mye, så jeg skulle hatt mer tid. Jeg spiller litt piano. Det noen voksne damer som har en liten sanggruppe som jeg spiller til, vi reiser litt rundt og spiller på bedehus. Når jobben er gjort, huset er stelt og hunden luftet, så er det ikke mye tid til overs.

Hvordan holder du deg i form?

Nei, det er jeg kanskje litt for dårlig på. Der er hunden god å ha, jeg er veldig glad i dyr. Men kona mi prøver innimellom å få meg med på enkle skogturer, det er veldig greit og enkelt i Buvika.

Favoritt-turmålet ditt?

Kan ikke skryte på meg at jeg går så mye. Bosbergheia på Byneset er veldig fint, men jeg har bare vært der et par ganger, så jeg kan ikke skryte på meg at det er en favoritt.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

Jeg har så mange store drømmer. Jeg jobber i en drømmefabrikk. En kirke har mange visjoner og drømmer om å skape et godt sted å være. Jeg jobber på Heimdal, som har heim eller hjem i navnet. Det å komme heim, her hører jeg til – hvis folk opplever det, det er en stor og realistisk drøm. Så drømmer jeg om fred på jord. Det blir bedre og bedre, vi har aldri vært så fredelige som nå. Vi er ikke i nærheten av de tidligere tiders krigføring, aldri har det vært så få fattige som nå, og det er aldri vært så lite sykdom som nå. Så den pessimismen som er nå er overdrevet. Miljøforurensning er et større problem, den må vi ta nå. Det er konkret og nært. Kaster du en plastpose i naturen, er du sikker på at et eller annet dyr får det i seg.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du valgt da?

Arkitekt eller komponist. Jeg liker å lage ting, jeg liker å skape ting. Jeg liker at et sted er menneskevennlig for eksempel. Det er mange moderne arkitekturbommerter, også innen byplanlegging.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

Folk som jeg kjenner, og folk som jeg er glad.

Hva angrer du mest på?

Hvis man er litt våken i samvittigheten, så angrer man litt hele tiden. Det jeg angrer på, det har jeg bekjent for gud, det er oppgjort og ferdig. Jeg prøver å se fremover, og se hva jeg kan gjøre bedre.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163