Svorkmo endte på fjerdeplass i årets femtedivisjon. Bak fulgte Rindal, Orkanger og KIL/Hemne 2. Ifølge Gøran Aakerholm, lagets spillende trener, så er det første gang Svorkmo ender over Orkanger på tabellen i seriesammenheng. Det synes han er moro.

- Det er folk som har fulgt med på fotball i lange tider som hevder det, ja. Det er klart det er artig å være best lokalt, sier han.

Da tenker han selvfølgelig ikke på lagene høyere opp i divisjonene, som Orkla, KIL/Hemne, Meldal og Buvik. Lokaloppgjør som mot Orkanger, det setter Aakerholm stor pris på, selv om det i år ble to tap.

- Det er artige kamper mot Orkanger, selv om vi tapte begge oppgjørene i år. Men i fjor vant vi begge. Det er bra de holdt seg i divisjonen, så vi får nye lokaloppgjør med mye folk neste år.

Mange lokaloppgjør

Til neste år kan de bli enda flere lokaloppgjør, dersom kretsen setter opp avdelingen «riktig». Buvik skal ned i femtedivisjon, og Meldal står også i fare for nedrykk (se egen sak). I tillegg kommer Rennebu opp fra 6. divisjon, samt at Rindal og KIL/Hemne 2 behold plassen i divisjonen.

- Med lokaloppgjør skapes det litt blest, og det kommer mye folk på kampene. Det er litt derfor man holder på. I tillegg så kjenner eller vet man jo av mange av spillerne og trenerne på de andre lagene. Så får vi håpe at kretsen også setter opp en skikkelig artig avdeling, så vi slipper å dra til Fosen og Brekken. De har iværtfall alle tiders mulighet, sier Aakerholm.

Hadde marginer

Han har hatt hovedansvaret for Svorkmo i år, med Sindre Tøndel som assistenttrener. Laget nådde målsettingen sin.

- Vi hadde som mål om øvre halvdel. Vi visste det kom til å bli tøft. Et lag som Tempo, som rykker ned i år, var bare tre poeng bak Melhus i fjor, og Melhus rykker nå sannsynligvis opp i 3. divisjon. Det har vært en jevn og hard avdeling, bortsett fra Hitra på topp, så vi er godt fornøyd med fjerdeplass, sier hovedtreneren.

Laget startet sesongen veldig godt, og var de eneste som hang med Hitra i toppen av tabellen.

- Vi hadde litt marginer i tette kamper, og vant de jevne oppgjørene. Men på høsten jevnet det seg litt ut, og vi tapte med ett mål i stedet for å vinne med ett.

Laget bar også preg av karantener og skader utover høsten. Det førte til at mange har fått prøvd seg på A-laget.

- Vi har brukt 31 spillere i år. Mange juniorer har fått prøvd seg, og de har gjort det bra.

Kan få nye spillere

I spillerstallen er det en miks av meldalinger og orkdalinger, der noen har spilt på et høyere nivå, blant annet i Orkla tidligere.

- Det er en bra spillergruppe, men vårt problem er at mange jobber på kveldstid, slik at det går ut over treningene. Men det er femtedivisjon vi spiller i, så dette er noe vi må regne med, sier treneren, som selv har spilt i Orkla.

Han utelukker ikke at laget med litt tur kan rykke opp en divisjon, selv om det ikke er et uttalt mål, så langt.

- Om vi får beholde spillerstallen fra i år, pluss at det kanskje kommer til noen, så kan det skje. Men i utgangspunktet er 5. divisjon en fin arena for Svorkmo. Spillerne kommer gjerne hit fordi at det tar for mye tid å spille i for eksempel Orkla, men det er opp til spillergruppen hva de ønsker.

Aakerholm sier at klubben er kontaktet av flere spillere i andre klubber som ønsker å spille der neste sesong.

Bare bortekamper

I år har Svorkmo spilt alle kampene sine på Glimtbanen, siden gressbanen på Svorkmo har vært i så dårlig forfatning. Neste år legges det kunstgressdekke på banen, og da håper laget å få en hjemmebane igjen.

- Vi har på en måte spilt alle våre kamper på bortebane i år. Det er viktig med egen bane, og vi håper å rekke noen kamper i vårsesongen på den nye banen.

Treneren sier at hele klubben har fått et løft de siste årene, med mange spiller nedover i systemet.

- Det blir veldig spennende å se hva som skjer med ny bane. Klubben er også 125 år neste år, så da passer det bra å få på plass kunstgressdekket, sier Aakerholm.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Svorkmo som femdedivisjon er attraktivt for de som ikke ønsker å bruke så mye tid på fotball som høyere opp i divisjonene. Arne Martin Nordvik (i hvitt i midten) er en av spillerne som har byttet ut Orkla med Svorkmo.