Euronics/Trafo AS på Løkken Verk meldte oppbudsbegjæring 14. september, med begrunnelse i at det ikke er tilstrekkelig kundegrunnlag på Løkken Verk.

Butikken gikk inn i Euronics-kjeden i 2007, og holdt den siste tida til i samme bygg som Prix på Løkken. Det er Jon Reidar Aae som er bostyrer, etter at styreleder gikk til det skritt å melde oppbud.

Den samlede gjelden for butikken er, ifølge midlertidig innberetning til Sør-Trøndelag tingrett, på 2,2 millioner kroner. Selskapets aktiva har en samlet anslått verdi på cirka 400 000 kroner. Butikken hadde tre ansatte.

Likviditetsproblemer

Selskapet ble opprinnelig stiftet som Løkken Handel AS i desember 1998, men endret navn til Trafo AS i 2003 i forbindelse med fusjon med Syrstadeng Lyd og Bilde AS. Styreleder er Frode Fjeldvær. Han har drevet under navnet Euronics Løkken siden 2007.

Siden 2011 har selskapet i økende grad opplevd det vanskelig å konkurrere med internetthandel, går det fram av innberetningen. I juni 2012 hadde selskapet et møte med sin bankforbindelse, Meldal sparebank, hvor temaet var likviditetsproblemer. Regnskapet for 2011 og første halvår av 2012 viste negativt resultat. Det var behov for å øke selskapets kassakreditt. Det var da forventet at ny lokalisering for butikken ville bedre omsetningen, og banken gikk med på en kortsiktig økning av kassakredittramma med forfall i oktober 2012. Selskapet hadde imidlertid ikke likviditet til å innfri dette innen forfall, og måtte inngå en avtale om månedlig nedtrapping med banken.

Driftsåret 2015 ble imidlertid et positivt år, hvor selskapet iverksatte en del tiltak og fikk bedre kontroll på økonomien. Men i fjor ble det mer tydelig at selskapet hadde en utfordring i å konkurrere med netthandel.

Et enstemmig styre besluttet å melde oppbud 12. september. Ifølge innberetningen, er årsaken til konkursen at det ikke har vært tilstrekkelig kundegrunnlag på Løkken Verk til at selskapet har kunnet oppnå lønnsom drift. Bostyrer har sørget for lønn til de som er oppsagt.

Krav i boet ble meldt inn med frist 17. oktober. Det er registrert krav med en samlet verdi på 2,6 millioner kroner.