Det ble en skikkelig nedtur for Orkangers damelag i andredivisjonsoppgjøret mot Sverresborg. En kollektiv kollaps i andre omgang gjorde at jentene tapte 26–21 på bortebane.

- Jentene var veldig skuffet, og ikke veldig høye i hatten etter kampen. Sverresborg er et lag vi absolutt burde slå, og vi hadde muligheten. Men vi får ingen ting gratis i 2. divisjon, vi må være på topp om vi skal vinne, sier Berit Kvåle, lagleder for OIF.

Laget lå bakpå fra start, men fikk satt spillet ut over i første omgang. De siste fem minuttene av omgangen stengte Frida Fandin Orkangers mål, og lagene gikk til pause på stillingen 12-12.

Enkle feil

Slik fortsatte det også etter hvilen. De første 13 minuttene holdt Fandin buret rent.

- Keeperspillet i denne perioden var veldig bra, og Frida reddet flere 100-prosenter. Hun ble også kåret til Orkangers beste av en lokal jury, sier Kvåle.

I tillegg fikk OIF satt fart i ankomstspillet, som er et av lagets sterkeste kort. På et tidspunkt ledet Orkanger 15–19. Da så det veldig lovende ut.

- Men så begynte vi å gjøre enkle feil, og kastet bort ballen i angrep. De er veldig giftige på kontringer, samtidig som vi ble stresset, og ikke jobbet godt nok hjem.

Den siste delen av kampen vant Sverresborg 11-2.

- Det ble helt kollaps, ikke noe satt og vi fant ikke hverandre, sier Kvåle.

Bør vinne

Laglederen sier at det etter hvert ble prøvd forskjellige spillere, men at samspillet ikke ble noe bedre. Ifølge Kvåle uttalte også folk i Sverresborg at de ikke har sett Orkanger så tam før, og at de ikke hadde forventet poeng.

- Sverresborg er et av lagene rundt oss på tabellen som vi bør slå. Og det tror jeg vi gjør når de kommer til Orklahallen.

Men nå er kampen glemt, for søndag kommer Levanger 2 på besøk i Orklahallen. Det er en kamp OIF bør og skal vinne.

- Det kommer nye muligheter på søndag. Denne kampen er ikke noe mer å dvele ved. Vi ser fremover, og søndag skal det bli to poeng.

Oda Sterten og Cecilie Stav ble toppscorere med fem mål hver.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163