Fotball

Over 300 tilskuere møtte opp til den første offisielle kampen i fotballhallen på Storås i fjor høst. Arrangementet ble så vellykket, at de gamle stjernene ville tilbake.

- Rosenborgspillerne ville komme tilbake til innendørs kamp på Storås, for de syntes det var et så artig arrangement, sier Brynjar Einum, som er med å tilrettelegger for mandagens kamp.

Lagene i oldboysserien møtes bare én gang i året, og denne kampen skulle egentlig vært spilt i sommer. Men etter ønsket om å få komme tilbake, ble kampen flyttet til førstkommende mandag.

- Siden de ville gjenta det, så har vi tatt tak i det for å lage litt show. Det er en del store navn som kommer, i alle fall for dem som husker 20 år tilbake, sier Torgeir Midtlyng, som er en del av Svorkmos lag.

Et fyrverkeri

Blant annet så har Svorkmo fått bekreftet at Harald Brattbakk, Mini Jakobsen og Roar Strand kommer. Sannsynligvis kommer også gamle profiler som Jan Hansen og Svend Didriksen også.

- Det er mange som husker de gamle stjernen, så vi regner med det kommer mye folk i år også, sier Einum.

Fjorårets kamp ble ifølge Einum et fyrverkeri av en fotballkamp, med hele 17 mål.

- Det var nesten som en håndballkamp. Og Rosenborg-spillerne lager god underholdning. Brattbakk løp langs sidelinjen og strakk ut hånden til barna hver gang han scoret. De har publikumstekke.

I oldboysserien spilles det sjuerfotball på liten bane. Inne i hallen blir det kompakt og intimt.

Lite seriøst

- Det blir tett og intenst. Gammelkarene tåler en spurt på så liten bane, sier Einum.

Midtlyng mener at alle spillerne har et forholdsvis avslappet forhold til oldboyskampene, og at det derfor ikke er så nøye med tabellen heller. Egentlig er serien ferdigspilt for året, men Stubban, som leder, har spilt ni kamper. Svorkmo og Rosenborg har spilt bare seks.

- Det er ikke alle bylagene som orker å ta turen til Svorkmo. Men Rosenborg har vært flinke til å møte på bortekamper, sier Midtlyng.

Etter kampen er lagene invitert inn i samfunnshuset til kveldsmat og litt sosial prat.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Harald Martin Brattbakk ble publikumsyndling i fjorårets kamp.