Det kan bli en nervepirrende avslutning på sesongen for Meldal. I utgangspunktet er laget på sikker plass på tabellen. Men dersom Tillerbyen går på en skikkelig smell i siste kamp i 3. divisjon, og rykker ned, så vil det gå ut over 4. divisjon.

Før helgens siste serierunde i 3. og 4. divisjon er situasjonen denne: Fire lag skal ned fra de to 4. divisjonsavdelingene til 5. divisjon. Buvik, Alvdal fra Meldals avdeling er allerede klare, mens Stjørdals-Blink 2 og Strindheim 2 (som følge av førstelagets nedrykk) er klare i den andre avdelingen.

Men dersom Tillerbyen rykker ned fra 3. divisjon, skal et femte lag ned, ifølge Bjørn Langørgen, leder for konkurranseavdelingen i Trøndelag fotballkrets. For at det skal skje, så må Mo ha sju plussmål mer enn Tillerbyen i siste serierunde. Mo møter bunnlaget Mosjøen, Tillerbyen møter Kolstad, som ligger på andreplass. Et 4–0 og 0-3-scenario er ikke utenkelig.

Da vil i så fall de to avdelingene i 4. divisjon ses under ett. Før helgens kamper ligger Meldal dårligst plassert, med 18 poeng, 30 scorede mål og minus 31 i målforskjell. Vuku har også 18 poeng, 33 scorede mål og minus 21 i målforskjell.

Tre lag har 20 poeng, Røros, Vestbyen og Nardo 2. Alle disse kan Meldal passere om de selv vinner sin kamp mot Heimdal.

Men da trenger de hjelp i de andre kampene, og da kan Buvik bli nøkkelen. Buvik tar imot Røros på Da-tel arena, men for å vinne må de overgå seg selv. Laget har bare én seier og to uavgjorte kamper i år.

Vuku møter Nardo 2, mens Vestbyen møter Kvik. Dersom Meldal taper mot Heimdal, er de avhengig av at Tillerbyen beholder plassen, eller at Vuku går på en brutalt tap. Det er vel mest realistisk å håpe på at Tillerbyen berger seg i land.

Lørdagens kamper i 3. divisjon starter klokken 13, mens 4. divisjon starter først tre timer senere. Det betyr at Meldal-spillerne vet før kampen hva som kreves for å berge plassen.

Men for å gjøre det litt mer komplisert – nedrykk for Tillerbyen trenger heller ikke å være dårlig nytt.

- Det er helt umulig å si hva som skjer. Det er noen lag som administreres av NFF, det vil si fra 3. divisjon og oppover, som vurderer å trekke laget etter sesongen. Da vil i så fall ett eller flere av lagene som rykker ned fra 3. divisjon muligens få tilbud om å beholde plassen, sier Langørgen.

Da kan det få konsekvenser også nedover i systemet. Det blir en spennende fotballhelg.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163