ANE BJØRNÅS (22)

Bor: Løkken Verk

Jobber: Frisør ved Nikita, Otisentret på Orkanger

Hva gjør du akkurat nå?

- Gir Jan en hårklipp.

Hvorfor ble du frisør?

- Jeg har alltid vært interessert i dette. Da jeg var liten, klippet jeg blant annet barbiedokkene mine.

Er du fast frisør for de nærmeste rundt deg?

- Ja, jeg er det for mamma og min bror. Pappa trenger ingen frisør, for han er skallet.

Hva serverer du når du får besøk?

- Jeg har ikke så veldig mye besøk. Men det blir for det meste en kyllingrett og kanskje vin og brus til drikke.

Hvor drar du helst på ferie?

- Det er til varmere strøk. Da jeg var mindre, dro familien ofte til Egypt. Men etter at det ble litt urolig der, har vi valgt andre plasser, blant annet Kroatia. Jeg vil imidlertid tilbake til Egypt igjen. Jeg er i Syden minst én gang i året. Jeg kunne også tenkt meg og sett mer av Norge, men det har liksom ikke blitt sånn.

Hva leser du?

- Jeg leser ikke så mye hjemme, bortsett fra diverse nettaviser, Se og Hør og Facebook. Jeg leser også papiravisa av ST på jobb. Jeg liker papiraviser bedre enn nettaviser. Men når jeg er i Syden, leser jeg bøker, aller helst romaner.

Hvem er din favorittpolitiker?

- Jeg følger ikke med så mye i politikken, men jeg var litt glad i den forrige presidenten i USA, Barack Obama. Lokalt har jeg hørt mye fint om Meldal-ordfører Are Hilstad (Ap), så jeg har trua på ham.

Hva opptar deg for tida?

- Jeg har en ridehest som står på Øyum på Vormstad. Jeg er innom Salamon flere ganger i uka og tilbringer tid med ham. Vi ble forresten topp ti i fjordhest-NM i 2010 i dressur. Ellers var jeg og to kolleger på jobben her, Heidi Hatvik og Siri Nydal, nylig på MMA-trening (fullkontakt kampsport) i Trondheim. Det var artig, og det ga mersmak. Vi må få ut litt aggresjon, vet du.

Hvordan holder du deg i form?

- Gjennom å ri på hesten min, samt minst fire treninger i uka på Løkken treningssenter. Da går det i styrketrening, ofte sammen med samboeren min.

Hva er favoritt-turmålet ditt?

- Det må bli på hytta ved sjøen i Surnadal. Jeg er glad i sjøen, og vi har båt der. Dessverre går turne dit altfor sjeldent. Det blir mest om sommeren hvis det er fint vær. Det er en typisk hytte, uten strøm og utedo.

Er det noe du drømmer om å få gjort i livet?

- Jeg kunne tnekt med og tatt ett år fri fra jobben og reist verden rundt sammen med mamma Britt Moen. Da skulle jeg i hvert fall vært innom USA, Marokko, Italia, India og et sydhavsparadis (øy). Jeg kunne også tenkt meg og reist til Las Vegas og sett en profesjonell MMA-kamp med norske Emil Weber Meek. Da skulle jeg tatt med min kollega Heidi, for hun er litt forelsket i ham.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du valgt da?

- Det må bli flyvertinne. I den jobben får man reist en del, og sett en del land, selv om det er mye jobb. Men jeg har nok havnet på rett hylle som frisør.

Hvis du skulle reise bort for ett år, hva ville du savnet mest?

- Hesten, katta og mamma.

Hva angrer du på i livet?

- Egentlig ingenting, bare at jeg bruker litt for mye penger. Jeg er glad i shopping.

Hvis du har havnet på ei øde øy i ei uke, hvem ville du hatt med deg?

- Det er mamma. Jeg er nok en mammadalt, vi har et veldig tett forhold.

Hvem har du ikke ville hatt med?

- USA-president Donald Trump.