Hemne songlag er like gammel som Snehvit og de syv dvergene. Det var derfor naturlig at det første innslaget i den kronologiske filmreisen startet nettopp der. I 1937. Fødselsåret for dem begge.

Her finner du flere bilder:

God blanding

«Åteti» – dialektordet for tallet 80 – markerer altså jubileum for koret og 80 år med filmmusikk. Og vi sier bare: For ei utfordring det må ha vært å velge musikk fra så mange år. Hva er bra? Hva er godt kjent? Hva må til for å skape variasjon i programmet? Hvor stor andel norske kontra utenlandske sanger skal vi ta med? Og hva passer for koret? Ja, det må ha vært en lang rekke slike spørsmål underveis i prosessen med å forberede en slik konsert.

De endte fjellstøtt med 17 nummer i en ca. to timer lang seanse i Hemne samfunnshus. Vi fikk høre velkjente toner fra Show boat, Cats, Chess, Phantom of the opera og Les Misérables fra utenfor landets grenser. Av det som kan kalles innenriks utvalg, humret vi godt av Snekkersvekara fra Trost i taklampa, og Bør Børson. Og Gabriellas song fra Så som i himmelen, med Øyfrid Myrholt som solist, var et av høydepunktene.

Krevende øvelser

I det hele tatt var det mange av kormedlemmene som virkelig bød på seg selv ved å tre inn i krevende solistroller. For eksempel er slett ikke Se for et vær det er, fra originalen Neptune's daughter, en enkel øvelse. Vibeke Slupphaug og Nils André Tøndel fikset imidlertid sakene særdeles godt. Kveldens største overraskelse var nok Helene Os på fiolin, da hun akkompagnerte Johanna Lossius i Uninvited fra City of angels.

Selvsagt skal vi heller ikke glemme koret. Som kor. Sjå over fjellet, fra Sound of Music, ble her en uslåelig favoritt.

Lyspunkt i høstmørket

Hemne songlag var stivpynta til jubileumskonserten. Det var en riktig så stilig gjeng som entret salen gjennom midtgangen. Like stilig var det da de brukte samme rute ut igjen, for å stille seg opp i to rekker og takke publikum som fylte samfunnshuset.

Samtidig lar de det vellykket skinne gjennom gallaantrekket at det er en befriende livat gjeng vi har med å gjøre. De vil så gjerne at publikum skal ha en feststemt kulturopplevelse ei tid på året når kulingkastene og haglbygene melder sin ankomst ute i kveldsmørket.

Noe av det beste

Det greide de helt glimrende, med faglig stor styrke, utstråling, glimt i øyet, smil om munnen og en trygg tilstedeværelse. For ikke å glemme det gnistrende firemannsorkesteret bestående av Svein Waade, Olav Hunnes, Tom Rye og Willy Merkesnes.

Ja, dette var nok noe av det beste Hemne songlag og dirigent Bjørn Leifsson noen gang har gjort. Dette var rett og slett «umÅTETI» bra!

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

To fornøyde (snekkersve)karer; Torbjørn Pande (til venstre) og Øyvind Engvik.