Mye tyder på at det kan bli lenge før Viggja oppvekstsenter kan bytte ut de planlagte brakkene med permanente undervisningslokaler.

Torsdag fikk nemlig gruppeleder Siri Grøttjord med seg nesten hele flertallsgruppa i kommunestyret (Ap, Sp og SV) på å kjøp de fire planlagte brakkene til Viggja oppvekstsenter. Dette til tross for at flertallet i formannskapet hadde innstilt på å leie brakkene.

- Tiden er overmoden for å gjøre noe på Vigga. Det er den mest trangbodde skolen jeg noensinne har besøkt, sa forslagsstiller Espen Tørset.

Les mer: Går for leie av brakker

Vi få bruk for brakkene

Han mente det var imponerende av de ansatte ved skolen at de har klart å holde undervisningen på et høyt nivå samtidig som de har manglet arealer.

- Nå må vi gjøre vårt. Jeg er overbevist at det er det beste å kjøpe, fremfor å leie. Det vil koste mer på kort sikt, men på litt lengre sikt er det helt klart at det vil lønne seg. Det er mer forutsigbart for skolen, og det er bedre å disponere brakkene selv. Det er heller ingen risiko ved å kjøpe. Vi vil få bruk for brakkene, sa Tørset.

Vil ta tid

Vedtaket innebærer at kommunestyret må gjøre en tilleggsbevilgning på 2,7 millioner, i tillegg til de to millionene som allerede er satt av til leie av brakker. Ifølge leverandøren av brakkene vil det være rimeligst for kommunen å leie brakker så lenge leietiden holder seg under ni år.

Både Erik Fenstad (H) og Eivind Stende (Ap) argumenterte for å leie brakker, for å spare tid.

- En slik investering vil vi måtte legge ut på Doffin (den offisielle databasen for offentlige innkjøp, journ.anm.). Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, påpekte Stende.

Les også: Laugsand ble klubbet ned

Utsetter skolestruktur

Anita Gilde (Frp) mente det var skremmende at flertallet la opp til at brakkeløsningen skulle vare i mer enn ni år.

- Mener vi virkelig at vi ikke skal ta et endelig valg om skolestrukturen i Skaun innen den tid, spurte hun.

Fenstad erklærte seg enig med Gilde.

- Men jeg registrerer at man ikke ønsker å diskutere skolestruktur i denne perioden, så jeg har latt det ligge, sa Fenstad.

Sp-leder Mildrid Gimseng minnet om at kommunen for øyeblikket er opptatt med bygging av ny ungdomsskole og at planlegging av ny skole på Venn står for døren.

- Da tror jeg kanskje vi må bruke ni år, sa Gimseng.