KIL/Hemnes damelag har hatt kniven på strupen i hele høst. Kampen om å berge plassen i 1. divisjon ble akkurat så beinhard som de fryktet på forhånd. Laget som har tatt en trippel, med direkte opprykk fra 3. divisjon i 2015, har satt seg selv i en posisjon der de må slå Kongsvinger borte i siste kamp for å spille på nest høyeste nivå også neste sesong.

Møter topplag

Tabellen etter 21. serierunde viser en status som er interessant for de som synes fotballmatematikk er en interessant øvelse. Men foran den aller siste runden, er matematikken langt lettere enn før kampen mot Fart. Nå må KIL/Hemne slå Kongsvinger borte.

I dag ligger damene fra Hemne nest sist på tabellen, ett poeng bak Grei og Fart. Men på grunn av en svært dårlig målforskjell, må KIL/Hemne vinne stort og/eller Grei og Fart tape stort. Foran disse to lagene ligger Fløya. Til KIL/Hemnes gunst - om det i det hele tatt har noen betydning i ei avdeling der alle har slått alle, er at samtlige av de tre lagene foran på tabellen møter lagene som ligger på andre-, tredje- og fjerdeplass på tabellen.

Begge kan berge

Uansett utfall i noen av de andre kampene er det soleklart at KIL/Hemne må gjøre jobben selv for å berge. Men altså: Dersom resultatene fra de øvrige kampene går feil vei, trenger heller ikke seier være nok.

— Vi er fullt klar over forutsetningene før den siste kampen, og vi vet utmerket godt at nå er det opp til oss selv. Vi må vinne for å ha en mulighet til å berge plassen. Vi vet også at Kongsvinger fortsatt har en teoretisk mulighet til å berge, så vi må yte vårt aller beste, sier Per Erik Bjerksæter, trener på laget sammen med Rune Bakken.

Årets tabellkuriositet er for øvrig at Kongsvinger er det eneste laget som ikke har spilt en eneste uavgjortkamp.

Greit resultat

— Hva gikk galt mot Fart?

— Vi spilte ingen toppkamp, og hele laget hadde en del å gå på både når det gjelder innsats og gjennomføring av kampen. Det er sjelden jeg er så skuffet over et uavgjortresultat, sier Bjerksæter.

KIL/Hemne tok ledelsen ved Ina Vårhus i første omgang, da hun stusset et frispark fra høyre bakover i lengste hjørne. Dette sto seg til pause, men Fart fikk sin fortjente utligning etter at hjemmelaget ikke greide å klarere i egne rekker. Kampen hadde nerve i 90 minutter, men ble aldri god, velspilt og underholdende. Heller ingen av lagene produserte mange åpenbare målsjanser. Poengdeling var et greit resultat denne søndagen.

Best på tribunen

Maren Snekvik ble kåret til hjemmelagets beste. For egen regning supplerer vi med at Ina Vårhus fulgte hakk i hæl. 361 betalende tilskuere fulgte kampen i vindkastene og mellom haglbygene på Hemne Sparebank Arena. KIL/Hemne er i det minste best av alle på publikumstall i damefotball-Norge.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300