Den siste butikken som forsvant fra Løkken sentrum var Euronics. Og dessverre har en rekke butikker gått foran. Da ST tok en tur til Løkken Verk nylig for å sjekke trøkket i handlegata, fant vi en snakkesalig kar på Mix-kiosken.

Estensvoll bor på Å, men har lagt turen innom Mix for å slukke tørsten med en Cola under gjennomfart.

- På Å hadde vi en kiosk i tillegg til butikken før. Men skulle vi har noe mer, sko, klær og annet, så gikk turen til Løkken. Det var mye mer her den gangen, sier han.

Glissent senter

En kjapp runde gjennom gata, viser oss hva som gjenstår i dag: Sport1, garnbutikken Fortuna (to dager i uka, ellers nettbutikk), Prix, Mix, Ritas frisersalong og Klaras klippotek. I det som før var et senter med både matbutikk, Euronics, frisør og blomsterbutikk, er det bare Prix og klippoteket igjen.

Men går vi enda lenger tilbake, har Estensvoll klare minner om andre ting som er forsvunnet i årenes løp:

- Langeng-butikken var jo der borte, og det var enda en dagligvare her. Det var kafé i det røde bygget, også hadde vi Asphaug sport hvor vi dro for å kjøpe fiskeutstyr. Det var enda en sportsforretning ved siden av. Vi hadde T. Ressells bokhandel, samt møbelforretning og bilsalg i et felles bygg, sier Estensvoll.

Til Orkanger

Da han gikk på yrkesskolen var det en kiosk rett på andre sida av veien, og Vinje dagligvare lå ved siden av.

- Vi fikk alt vi trengte her på Løkken da jeg var ung på 50- og 60-tallet. Nå handler jeg dagligvarer på Å, men reiser til Orkanger for å handle resten. Jeg kjører som regel ikke over Løkken heller, sier han.

- Er det synd at Løkken ikke har det samme vareutvalget som før?

- Klar det, men det henger vel sammen med at det er lett å sette seg 40 minutter i bilen til Orkanger. Vi er ikke redde for å flytte på oss, det går fort.

- Handler på nett

Bak kassen på Mix står May Anita Rindal Bye, som er oppvokst på Løkken og savner både parfymeriet og blomsterbutikken som var her før.

- Det er trist at det er mindre butikker her, men sånn blir det vel når folk handler på nett. Nå må vi nedover dalen for å handle, sier hun.

- Men hvordan går det med dere her på Mix?

- Det er mye trafikk innom her, så her er det trivelig å jobbe. Folk er glade i både maten og drikken her.

Det kan kunde Øystein Møkkelgård bekrefte.

- Men det skulle gjerne vært flere butikken her på Løkken. Det er kjedelig på senteret nå, sier han.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535

Tore Estensvoll vokste opp i ei tid hvor Løkken Verk hadde et stort vareutvalg. Nå er det lite igjen. Foto: Ingrid S. Hultgreen
May Anita Rindal Bye og kunde Øystein Møkkelgård savner begge en del av de tidligere butikkene på Løkken. Foto: Ingrid S. Hultgreen