Jenta fra Snillfjord sier hun har hatt veldig gode sesongforberedelser, sammenlignet med tidligere år.

- Jeg er i rute og er bedre forberedt enn på en god stund. Jeg har holdt meg frisk og har fått trent bra, sier hun på telefon fra Meråker.

Der bor hun på åttende året, og er samboer med den svenske langrennsløperen Johan Persson.

- Jeg trives godt her, det er gode treningsforhold og det er mange som driver med det samme som meg. I tillegg er jeg på kretslaget, som også har mange samlinger her, sier Snildalsli.

Ungjenta jobber litt på sportsbutikken i Meråker, og tar noen få fag på skolen.

Trener i Sverige

Mye av grunnlaget for sesongen har blitt lagt hjemme i Snillfjord. Der tilbrakte hun sommermånedene, med jobb og trening. I høst har det vært samlinger, blant annet i Sverige. Det er også der hun skal starte sesongen.

- Vi har vært en del i Bruksvallarna. Dit skal vi også til helgen, og neste helg er det årets første løp der, sier hun.

I Bruksvallarna kommer det tidlig snø, og svenskene har ofte lagt sesongåpningen sin dit. Selv om Snildalsli skal gå årets første offisielle løp der, blir det liksom ikke sesongåpning før løpene på Beitostølen 17. – 19. november.

- Det er Beitostølen som er den ordentlige åpningen, det betyr mer. Der er det et veldig bra nivå, sier hun.

Tenker utvikling

Snildalsli satser fremfor alt å gjøre det bra på sprint. Hun håper å kunne ta seg videre fra prologen på Beitostølen, men ønsker ikke å sette seg resultatmål ut over det.

- Jeg har ikke noe resultatmål denne sesongen, men NM blir hovedmålet, det jeg sikter mot.

Snildalsli sier hun har lagt litt bort de store ambisjonene om å bli verdensmester.

- Det var mer når man var mindre. Jeg tenker ikke på det hver dag lengre, jeg tenker mer på utvikling. Men det er klart det er artig å vinne løp. Nå har jeg hatt noen dårlige år med sykdom, og det har ikke gått som jeg har ønsket. Derfor har jeg måttet endre mål på hva som trigger meg til å utvikle meg videre, sier hun.

Høyt nivå

Men det skinner igjennom i samtalen med Snildalsli at hun har et ønske om å prestere i langrennsløypa. Nå er hun på kretslaget, og i en normal rute til landslaget er Team Veidekke neste steg. Det er et skiforbundets regionlag, og er tredje nivået i lagshierarkiet, etter elite og rekrutt/junior.

Snildalsli er usikker på hvor langt det er fra hennes nivå og opp til de beste.

- Vanskelig å si hvor stort spranget er, det er så mange gode i Norge, og det er hard kamp om plassene. Det er et stort sprang, men noen klarer det spranget raskt, sier hun.

Etter sesongåpningen på Beitostølen er det renn på Gålå helgen etter. Det blir ikke mye tid hjemme for skiløperen.

- Nå går det slag i slag frem til jul, sier Snildalsli imellom treningsøktene hjemme på Meråker.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163