Folkehelsesenteret, som skal plasseres mellom Orklaparken og sørstranda i Gammelosen, skal stå klart til bruk 1. januar 2020.

Beslutning før jul

Fire entreprenører har prekvalifisert seg, Hent, Bache, NCC og Skanska. Onsdag la de fram sine forslag - både med utforming av folkehelsesenteret og kostnad.

Anbyderne har måttet forholde seg til at anlegget ikke skal koste mer enn 310 millioner kroner.

- Etter å ha sjekket at alt det formelle er på plass, kan vi slå fast at alle fire er kvalifisert for å være med videre. De har levert komplette anbud med tegninger, skisser, plansjer og priser, og det er oppgitt hvem som skal være anleggsledere og ingeniører, sier John Anders Elvrum som er prosjektleder for folkehelsesenteret.

Hemmelig

Elvrum kan imidlertid ikke fortelle noe om hva som ligger i anbudene.

- Ingen av de fire skal kjenne konkurrentens pris og forslag, og vi skal nå forhandle videre med alle fire. Målet er å velge entreprenør den 22. desember.

Håper å velge entreprenør før jul.

- Er det store sprik i anbudene?

- Ja, det er nok litt sprik i kostnader, og det er tydelig at de ikke har jobbet sammen. Noe som er bra. Jeg vil si at det er et naturlig sprik. Når det gjelder tegningene, har alle fire levert spennende tilbud, så vi gleder oss til å fortsette å jobbe med det, sier Elvrum.

Illustrasjonen viser hvordan et framtidig folkebad kan bli, men det er vinnerforslaget som bli valgt 22. desember som avgjør hvordan badeanlegget og folkehelsesenteret skal bli. Foto: Orkdal kommune