Internasjonal aften er voksenopplæringens store festaften, og torsdag var over 60 deltakere fra 20 land involvert i forestillingen, med dans, musikk og moteshow.

- Dette er vår måte å si velkommen til Orkdal på, og det gjøres ved å vise deres måte å si velkommen på, sier Ingolf Rokseth, lærer ved voksenopplæringen og en av ildsjelene bak arrangementet.

Innslagene som ble fremført er produsert av elevene, og det er satt sammen for å gi et innblikk i kulturen elevene kommer fra.

Et rekordstort publikum fikk se dans fra Ghana, moteshow fra Afghanistan, hyllest av den avdøde thailandske kongen og innblikk i et syrisk bryllup. Alle stolene på huset var hentet inn i kultursalen, likevel måtte folk stå som sild i tønne langs veggene.

Ble overrasket

- Det dukket opp noen overraskelser, også for oss. Det var folk på scenen som vi ikke visste om. Det organiseres på høyt nivå, og de klarer å få til mye. Det var mye energi og det var steinartig, sier Rokseth.

Berlinda Kontoh og hennes datter, Whitney, kommer fra Ghana. Begge fremførte hvert sitt dansenummer.

- Jeg er glad i å danse, og dette hadde jeg gledet meg til, sier Berlinda, som danset en tradisjonell festdans.

Whitney danset mer urban hip hop.

- Jeg kan ikke danse tradisjonelt, det er vanskelig. Jeg har lært å danse på internett, sier hun.

Bryllup på scenen

Razan Ahmad Albitari var en av kvinnene som deltok i syrisk bryllup, en voldsom energisk opptreden med dans og sang.

- Det var et bilde på et syrisk bryllup, som har veldig høyt energinivå. Det er første året med syriske damer på scenen, og vi gjør det for å vise at vi kan gjøre mye, sier hun.

Mohammed Nour og Ranim Shahen hadde giftet seg i Meldal for kort tid siden, og gjentok noe av ritualet i kulturhuset.

Amaniel Beyene var konferansier, og han stortrivdes med å stå foran publikum.

- Jeg har gjort det før, så det er ikke noe problem. Det er veldig god øvelse i å snakke norsk. Det var helt fantastisk, sier han.  Maritoni Adriano var også med som konferansier.

Energi

Heidi Elvrum og Randi Åsbakk jobber for frivilligsentralen i Meldal, og hadde tatt turen for å se forestillingen.

- Det er kjempebra, de er helt fantastiske. Vi har mye å lære av den livsgleden energien. Vi får litt påfyll vi også, sier de.

Stein Dyrset var også til stede, for aller første gang.

- Det var tilfeldig at jeg tok turen, jeg så en invitasjon på Amfi-senteret. Det er interessant å se hvordan andre kulturer har det, og jeg er spesielt imponert over dansingen på slutten, det var helt fantastisk, sier han og viser til dansen i det syriske bryllupet.