Nå deles det ikke ut poeng i kampen om kretsmesterskapspokalen. I så fall hadde Rennebu gått på sitt første poengtap for sesongen, da de spilte uavgjort i kvartfinalen mot Leik. Den kampen vant de på straffe.

Deretter ble Nidaros satt på plass i semifinalen, før Tiller 2 ble beseiret i finalen på lørdag.

- Til slutt ble det en veldig fortjent seier, sier Olav Stavne, en av lagets to trenere.

Enveiskjøring

KM-finalen startet veldig godt for rennbyggen, da Aleksander Sæther Flå satte inn 1–0 allerede etter 12 minutters spill. Men Tiller 2 utlignet rett før pause, noe Stavne mener var fortjent. I det 62. spilleminutt tok bydelslaget ledelsen.

- Da var det en slapp gjeng som var på banen. Etter hvert sto vi klare med to innbyttere, for å få mer fart fremover på banen. Akkurat da løsnet det, sier treneren.

For lagets spillende trener, Håvard Hårstad Meslo ble sendt på løpetur med en glimrende bakromspasning. I duell med keeper var Meslo akkurat først på ballen, og ble deretter feid i bakken av hjemmelagets keeper, som fikk rødt kort av dommeren.

På det påfølgende frisparket utlignet Rennebu, da Øystein Østerås var først på returen.

- Da var det gjort, da hadde ikke Tiller noe å stille opp med. Rødt kort kan slå begge veier, men det ble enveiskjøring resten av kampen, sier Stavne.

Har vunnet alt

Han trekker frem en frisk Ole Gunnes på kanten, som skapte mye trøbbel for Tiller 2. Gunnes noterte seg etter hvert for to mål, i det 81. og 86. spilleminutt. Tormod Ørsterås satte kampens siste mål på overtid, og fastsatte sluttresultatet til 5–2.

- Vi har forventet seier i hver kamp i seriespillet, men i sluttspillet var det ikke noe automatikk i det. Det har vært jevne kamper, så det er vi veldig godt fornøyd med. I de tre sluttspillkampene har vi møtt det jeg mener er grei 5. divisjonsstandard, mener treneren.

Rennebu er ett av bare tre seniorlag i Norge som har vunnet alle sine seriekamper denne sesongen.

- Vi har vunnet alt vi har stilt opp i. Det startet med en innendørsturnering i februar, serien og nå til slutt best i hele 6. divisjon. Det er ikke så mye mer å hente, konstaterer Stavne.

Tror de tar nivået

Han føler at laget er så bra at de nok hadde gjort en god figur i 5. divisjon i år, dersom de hadde spilt der.

- Hvis vi når gjør jobben vår, så er laget godt nok til å gjøre en god sesong i 5. divisjon neste år. Men det blir ikke en sesong som er lik den vi hadde i år.

Det er bare Stian Sandhaugen av dagenes tropp som har varslet at han ikke blir med neste år.

- Det er bra motivasjon i gruppa, og spillerne blir ikke lei når det går så bra som det har gjort. Vi kommer til å fortsette med innendørstreninger frem mot jul, sier Stavne.

Laget har hatt et luksusproblem denne sesongen. Siden det bare er lov til å ha med 18 spillere i troppen til hver kamp, har man måttet utelate spillere til kamper. Med 25–26 spillere i stallen må det diskuteres hvordan dette skal løses neste år.

- Spillergruppa må ta stilling til det. I år har stort sett alle i troppen fått spille, sånn blir det ikke neste år. Vi må vurdere om vi skal ha to lag, sier Stavne.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Det var godt med tilreisende tilskuere i Abrahallen, Rennebu vant kretsmesterskapet. Foto: Jan Inge Flå/Opdalingen