Rindal kunstlag inviterer til juleutstilling med maler Marit Bergem og glasskunstner Heidi M. Bullen.

Det er en tradisjon at kunstlaget inviterer til juleutstilling, og i fjor brukte de kafeen på Rindal skimuseum for første gang.

- Dette ble vellykket, så her blir det utstilling også i år. Vi setter opp utstillingsvegger, og serverer gløgg og pepperkaker på åpninga, sier leder Marianne Løset.

Åpninga er torsdag 9. november, og utstillinga står fram til søndag.

Barn og natur

Marit Bergem, én av årets to kunstnere, er nordmøring bosatt i Sandefjord. Hun er kjent for sine fargerike og humørfylte malerier. Det er første gang hun stiller ut i Rindal, og kunstlaget er glade for at de har fått henne med.

Bergem har i mange år jobbet som bildeskaper med maleri som spesialfelt. Akryl på lerret og akvarell i alle størrelser er preferansene hennes. Hun er opptatt av å formidle et personlig uttrykk.

«Jeg baserer i dag mine produksjoner på egne stiliserte former og elementer. Inspirasjonen finner jeg i livet rundt meg, spesielle situasjoner, barns enkle og ærlige uttrykksform og naturens uendelige skattkammer. Fargens kraft og evne til å påvirke sansene våre gir meg uante muligheter i mitt arbeide. Sammen med en snert av humor gjør dette malingen til en stor del av mitt liv», skriver hun om seg selv på nettsida si.

Julegaver

Heidi M. Bullen kommer fra Glasslåven på Inderøy, og skal stille ut glasskunst og keramikk. Hun er kjent for sine mange stilige gjenstander i glass, med fra glassbilder til fat, smykker og egenproduserte glassperler. I tillegg lager hun kopper i keramikk med stilren dekor.

Sammen bidrar disse to til en variert utstilling i Rindal.

- Vi har juleutstilling hvert år, i tillegg til utstillinga på sommeren under Kulturvøkku. På sommeren har vi én utstiller i låna på museet, nå på juleutstillinga er det to, sier Løset.

- Hvorfor ble det akkurat disse to?

- Bergem kjenner vi til fra før, og har ønsket henne hit. Siden det er juleutstilling passer det å ha litt varierte ting som egner seg som julegaver, så det ble det kunsthåndverk i tillegg til bilder, sier Løset.

Messe samtidig

Hun sier det bruker å være bra med folk på utstillingene. Mest på sommeren, men nå har de lagt juleutstillinga til samme helga som Rindalsmessa.

- Det er mange besøkende på Rindalsmessa, som får kort vei til å stikke innom skimuseet med det samme de er i hallen, sier hun.

Heidi M. Bullen kommer med glasskunst. Foto: Arkiv