Orkdal kommune har i løpet av inneværende år bygd 51 nye kommunale utleieboliger. Nylig med Myrtunet på Grøtte tatt i bruk, med 24 leiligheter.

- Kommunen overtok Myrtunet fra entreprenøren Trebetong AS 29. september. Da hadde vi en formell overtakelse av de 24 leilighetene, fordelt på to bygg, sier Nils Arne Sletvold, enhetsleder tekniske tjenester i Orkdal kommune.

Det ble revet to gamle eneboliger som lå i området, og satt opp to bygg med leiligheter i nærheten av skolen på Grøtte.

- Nå har vi fått inn folk i bygget. Det er bolig- og husbankteamet vårt som behandler søknader og fordeler boliger, slik som i alle kommunale leiligheter. Til nå er 14 leiligheter fordelt, og folk har flyttet inn og er på vei inn, sier Sletvold.

Ulike beboere

- Hvem er det som skal bo på Myrtunet?

- Boligene tildeles dem som har behov til enhver tid. Det kan være flyktninger eller andre med behov, på linje med de andre leilighetene våre, sier Sletvold.

Kommunen har investert 39,5 millioner i prosjektet, og leilighetene har en størrelse på 30 til 58 kvadratmeter.

Sletvold forteller at kommunen det siste året har hatt en offensiv som aldri før på boligbygging.

- Vi har hatt et vedlikeholdsetterslep på boligene våre. De har vært såpass nedslitt vi har revet noen av de dårligste og erstattet med nye. På Myrtunet ble det 24 nye boliger, og på Rosenvik har vi et prosjekt nesten ferdig med 23 leiligheter. Disse overtar vi på fredag. Der har vi revet 11 gamle leiligheter, sier Sletvold.

Kostnadsramma på Rosenvik er 55,3 millioner kroner. Her omfatter prosjektet: Fem omsorgsleiligheter på 52 kvadratmeter, 12 leiligheter på 48 kvadratmeter og seks leiligheter på 59 kvadratmeter samt én personalbase.

Hatt ventelister

I tillegg har kommunen fire nye leiligheter på Grønøra, mellom Sponplaten og Oti. Til sammen altså 51 nye kommunale leiligheter i 2017.

Og ikke nok med det:

- I tillegg har vi solgt tomter på Evjen, i Bruveien og Tårnsvingen med klausul om at vi skal ha tildelingsrett på boligene. Det er seks bolig som er innflyttet i Bruveien, seks i Tårnsvingen og 12 på Evjen, sier han.

- Har dere hatt for få leiligheter tidligere, siden dere bygger ut så mye i år?

- Vi har hatt ventelister hele tida, og vi har leid inn en del leiligheter privat. Nå kan vi avhende en del leiekontrakter og rive gammel bygningsmasse, sier Sletvold.