Butikken Una flytter fra Oti-senteret på Orkanger til Fannrem. De lange åpningstidene oppgis som grunn til at butikken flytter ut av Oti-senteret.

- Jeg vil gjerne se ungene mine mer, sier Anita Berg som legger ned butikken ved Oti-senteret etter jul, og åpner ny butikk i de tidligere lokalene til Grotten ved Sentralen på Fannrem.

Plusser og minuser

Med åpningstider fra klokka 9 til 20 på hverdager og fra 9 til klokka 18 på lørdager, synes Berg det blir for lange arbeidsdager når hun i tillegg pendler fra Å til Meldal.

Hun legger heller ikke skjul på det har vært nedgang i omsetninga ved Oti-senteret i byggeperioden ved senteret.

- Mange butikker har forsvunnet, og ikke så mange er kommet til, sier Berg som likevel tror på en oppgang og nye glansdager ved senteret.

Likevel erfarer hun at det er litt vanskeligere for en butikk som ikke har en kjede i ryggen.

- Det er plusser og minuser ved å være ved et senter, men likevel står vi friere til å gjøre som vi vil ved å stå utenfor et kjøpesenter, sier Berg som gleder seg til å komme til Fannrem der de har vanlige åpningstider samtidig som de står friere til blant annet å invitere til kundekvelder.

Nytt tilbud på Fannrem

Anita Berg startet butikkvirksomhet ved Oti-senteret med Hansen & Dysvik i januar 2015. I 2016 sa hun opp avtalen med dem, og byttet butikknavn og lokale, og åpnet Una gaver, interiør, klær.

Etter ett års tid med Una ved Oti-senteret, har hun bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på Fannrem.

- Men Fannrem er vel heller ikke noe handelsmekka?

- Nei, men det bor utrolig mange folk der, som er misfornøyde med alt det de har mistet. Nå får de anledning til å prøve noe nytt, men det forutsetter selvsagt at de handler hos oss, sier Berg og føyer til at ingen vet om det går, før de har prøvd.

Faste kunder

Hun opplever det ikke som særlig vågalt å flytte butikken til Fannrem, da hun har mange kunder både fra Fannrem, Meldal og bygdene rundt.

- Jeg regner med at de faste kundene like godt kjører til Fannrem som til Oti-senteret. Det er da ingen Amerika-reise, sier Berg som vil bruke de første ukene på nyåret til å male og pusse opp de nye butikklokalene.