Fredag 10. november slapp Jo Sverre (Sande) debutalbumet «E».

– Det kjennes «kjøle» godt å få gitt det ut, sier Jo Sverre som synger på kav rindaling.

Jo Sverre Sande (26) som bruker artistnavnet Jo Sverre, har tidligere sluppet fem singler. På alle låtene synger han på rindalsdialekt, noe som har slått godt an hos publikum.

Nakent

- Det ser ut som at folk lytter mer til tekstene mine. Personlig fikk jeg lyst til å prøve noe annet etter å ha sunget på engelsk i gruppa Swiks, sier Jo Sverre som opplever at sangene blir mer nakne og utleverende nå som han synger på dialekt.

Gikk solo

Som 13–14 åring var Jo Sverre en del av gruppa Swiks som bemerket seg i jungelen av band helt fram til de la ned i 2013, samtidig som de ga ut et album.

Jo Sverre valgte å gå solo med eget band der han har med Lars Frengstad på tangent og Olav Nergård Tørset på trommer, begge fra Swiks. I det nye bandet har han også med Sondre Skogseth på bass og Bendik Brevik på gitar.

Fra eget liv

To av singlene han har gitt ut tidligere, er med på det nye albumet. Det er «Ka om» og «Ostoppele» sammen med åtte helt nye låter.

- Det som danner basen i tekstene er det som foregår rundt meg i samfunnet og fra eget liv. Jeg prøver å skrive ærlige tekster som folk kan kjenne seg igjen i. Jeg bruker også mye tid på melodiene, sier han.

Albumet er blitt til i samarbeid med produsent Connor Patrick, som også har jobbet med alle singlene hans.

Lokale konserter

Nå går det slag i slag for den lovende artisten. I dag, lørdag 11. november, skal han ha minikonsert i Olavskvartalet i Trondheim. Han skal ha kirkekonserter i Meldal kirke 29. november og i Orkanger kirke 4. desember. 24. og 25. november spiller han på Eggkleiva mannskor sitt førjulsshow, og etter jul blir det full albumturné med fullt band.

- Jeg er veldig spent på hvordan albumet blir mottatt og på tilbakemeldingene fra publikum, sier han og minner om at albumet er på alle streaming-tjenester.