Da kan oppfinnelsen deres lanseres på nyåret.

- Vi ønsker å la folk investere i appen. Den har et stort potensial. Vi søker både små og store investorer, sier de.

Ola Forren (41) er til daglig vernepleier og arbeidsleder i en attføringsbedrift i Klæbu, mens Jo Forren (38) er ingeniør og byggeleder i Statens vegvesen. Begge bor på Viggja.

Den lyse ideen om denne appen (se faktaboks) fikk de på en fjelltur i 2013, og siden har brødreparet kommet langt i arbeidet med å realisere nyvinningen.

Maks 750 000 kroner

Åtte store idrettslag i Trondheim og omegn står klar til ta i bruk appen når den lanseres. Men først må finansieringa på plass.

- Minstebeløpet du kan gå inn med er 1500 kroner. Alle som investerer 100 000 kroner eller mer, får såkalt A-aksjer, noe som betyr stemmerett og en plass i generalforsamlinga. De med mindre beløp får B-aksjer uten stemmerett, forklarer de.

Beløpet utviklerne må ha for å sette ideen ut i praksis, er 500 000 kroner. En god del av dette er allerede hentet inn. Og brødreparet selger maksimalt 16,4 prosent av selskapet. Det innebærer et makstak på 750 000 kroner.

- Programmerere sitter klar for å ferdigstille programvaren. Tegningsvinduet varer fram til 27. november, sier de.

Avkastning

- Når kan investorer forvente å få avkastning?

- Om to-tre år, svarer de.

Appen er gratis for brukerne. Inntektene hentes inn gjennom gebyrer basert på transaksjoner i lagene og organisasjonene. Årsak: Appen tar seg av all betaling internt.

- Dette vil gjøre det enklere for for eksempel idrettslagene også, sier oppfinnerne.

Store lag og organisasjoner vil nødvendigvis ha flere transaksjoner. Det betyr mer inntekter til eierne og aksjonærene.

Mye jobb

Appen, som i likhet med oppstartselskapet har fått navnet SeeTalk, henter kapital gjennom crowdfunding-plattformen Folkeinvest.

Så langt har SeeTalk brukt knapt 1,2 millioner kroner på innleie av eksterne programutviklere. Disse pengene er hentet inn gjennom tilskudd fra Innovasjon Norge (481 000), tilskudd fra Orkdal Sparebanks næringsfond (150 000), eiendomsutvikler og Jo Forrens svigerfar, Ingvald Brevik (150 000), og privat tilskudd fra eierne selv (416 000).

Arbeidet som er utført og ulønnet i prosjektet, er gjennom satsene til Innovasjon Norge beregnet til hele tre millioner kroner. Dette er hovedsakelig arbeid som brødrene Forren har gjort på fritida.

Fakta om appen SeeTalk:

* Brødrene Ola og Jo Forren på Viggja har jobbet med ideen siden 2013.

* Applikasjonen, eller appen, forenkler kommunikasjonen mellom klubb, lagleder og foresatte.

* Den er brukervennlig og gir enkel tilgang til oversikt på treningstider/steder m/kart og GPS, kampoppsett, avtaler, kalender, dugnader, kioskvakt og annen nyttig informasjon.

* Løsningen tar seg også av den kjedelige jobben det er å sende ut purring på manglende innbetalinger fra foreldre og foresatte.

* Tjenesten åpner en ny kommunikasjonskanal for lagets sponsorer der medlemmer og medlemmenes foresatte kan nås med et tydelig og målbart markedsføringsbudskap.

* Appen benyttes også innen kultur, korps, fritid, FAU og andre frivillige organisasjoner. Denne løsningen tilpasses med flere språk slik at den bidrar til integreringen av innvandrere og fremmedspråklige.

* I Norge vil tjenesten kunne nå et marked på 2,2 millioner aktive medlemmer og deres foresatte. På verdensbasis er dette tallet mye større

* Selskapet benytter i etableringsfasen eksterne programutviklere, egne programmerere blir ansatt etter prosjektperioden når selskapet har inntjening.

* Emisjonskampanjen til SeeTalk AS har åpnet med stor pågang av investorer. Forren-brødrene er straks halvveis til målet om å få inn minimum 500 000 kroner fra småinvestorer.

* Aksjeemisjon pågår i perioden 6.–27. november, slik at selskapet kan ferdigstille denne unike løsningen med ekstern hjelp til programmering og drift av tjenesten frem til lansering vinteren 2017-18.