Elevene ved Orkdal kulturskole lærer ikke bare å spille et instrument, synge, danse eller male. De lærer også kunsten å lage et komplett show og alt det innebærer.

Scenevant

Det var en sann fornøyelse å være på høstkonserten til Orkdal kulturskole torsdag kveld. Her var det flinke elever som er i ferd med å lære kunsten å stå på en scene. De entrer scenen og fanger oppmerksomheten til publikum. Og enda bedre: De lærer å ta imot applaus på en proff måte for deretter å forlate scenen på nesten profesjonelt vis.

Gjenbruk av musikk

Temaet for høstens show var Gjenbruk med fokus på hva som blir kastet, og hva som kan gjenbrukes, ikke minst i musikkens verden der de har plukket godbiter fra tidligere forestillinger i kulturskoleregi. Redesign er in på alle mulige måter.

Den røde tråden var en glimrende måte å sy forestillinga sammen musikalsk, og gjorde også sceneskiftene løse og ledige og nærmest umerkelige.

Samspill og fellesskap

Forestillinga startet flott med Radetzkymarsj av Strauss der dirigenten dukket opp som troll av en eske fra en Hamos-konteiner. Deretter gikk det slag i slag med sang og musikk, dans med til dels høy vanskelighetsgrad og med gode prestasjoner. Det er flott at elevene lærer å strekke seg, samtidig som det de leverer er godt. Her var mange gode enkeltprestasjoner, men likevel er det samspillet, samhørigheten og fellesskapet som imponerer i forestillinga der elevene gjør hverandre gode.

Fornøyd publikum

Det er et stort stykke arbeid bak showet Gjenbruk som ble vist i Orkdal kulturhus torsdag kveld. Det har vært mye arbeid for både elever og dedikerte lærere. Og derfor ble det også så bra, og derfor var også publikum så glade og fornøyde da de forlot kulturhuset.

Det var ikke bare deres barn eller barnebarn som imponerte. Her var alle elevene like viktige, og om de er slitne etter mange uker med øvelse, så kan de være slitne med særdeles god samvittighet. De har nemlig gjort et komplett show, og det krever sin gutt og jente.

Solid jobb

Lærer Christer Aannestad som hadde ansvar for regi og koreografi, har også gjort en solid jobb med forestillinga sammen med resten av lærerstaben, og det var ikke uten grunn at han takket elevene for innsats og øving gjennom flere uker.

Her var det godt jobba rett og slett!