Tuva Børgedotter Larsen (26) fra Rennebu har hatt en rask og eventyrlig teaterkarriere. Nå blir hun også å se på film og TV-serier både i Norge og Sverige.

Grenseland

I disse dager er rennebujenta aktuell i spenningsserien «Grenseland» som er TV2 sin storsatsing denne høsten. Tuva spiller rollen som den svenske jenta Malin som kom inn i serien i fjerde episode som ble vist på TV2 16. november.

Forviklinger

«Grenseland» handler om politimannen Nikolai Andreassen (Tobias Santelmann) som ufrivillig blir dratt inn i etterforskninga av et selvmord på hjemplassen hvor han er på besøk. Han skjønner fort at det dreier seg om et mord. Dermed er spillet i gang der han vikles inn i et dilemma mellom hva som er rett og galt sett i lys av politioppgaven og i lys av familien.

Der er disse forviklingene Malin, som spilles av rennebujenta Tuva Børgedotter Larsen, vikles inn igjennom kjæresten sin.

Episodene vises på TV2, men legges ut i forkant på TV2 Sumo. Fjerde episode som Tuva spiller i, ble lagt ut denne uka.

Rett vest

Men Tuva Børgedotter Larsen har mange jern i ilden. 5. januar i 2018 er det premiere på filmen «Rett vest» som er en dramafilm som handler om en far og hans sønn som legger ut på en roadtrip til Ona Fyr for å representere sønnens nettopp avdøde mor i NM i quilting.

- Dette er en film om møter og relasjoner, forteller Tuva som i filmen spiller ei jente i en jentegjeng som far og sønn møter på vegen til Ona Fyr.

Spelemann på taket

Til daglig spiller Tuva eldste datter til Tevye i Spelemann på taket ved Malmö Opera som er Nord-Europas største teaterscene. Forestillinga som hadde premiere i september, spilles ut januar 2018. Forestillinga går godt, og onsdag denne uka spilte de for 1200 publikummere.

Parallelt med dette har hun nettopp avsluttet innspillinga av en novellefilm i Malmö.

Flust med jobber

- Det er flust med jobber, og snart skal jeg i gang med en filmkomedie, Meet Marked, som skal spilles i Oslo til våren. Det er både komedie, skrekk og litt blandadrops og som egentlig litt artig, sier Tuva som liker å prøve seg i ulike sjangre.

Tidligere har hun spilt mye teater, og nå får hun prøvd seg på film og TV-serier både i Sverige og hjemme i Norge.

- Det har vært et målbevisst valg fra min side å få gjort noe også innen film. Det er helt andre måter å jobbe på. Og det ene hjelper det andre. Jeg synes det er veldig artig å få jobbe med forskjellige folk og i ulike prosesser, sier hun.

Kjøper leilighet i Stockholm

Mens hun jobber mye i Sverige, så spiller hennes svenske kjæreste Daniel i Kollaps i kulissene sammen med blant andre Hege Schøyen ved Chat Noir.

- Så da kan det hende du flytter hjem til Norge igjen?

- Ingen vet, men akkurat nå driver vi og gir bud på ei leilighet i Stockholm, smiler Tuva Børgedotter Larsen som akkurat nå gjør seg sterkt bemerket både i teater- og filmverdenen.

Tuva (i midten) som Malin i spenningsserien I grenseland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Tuva Børgedotter Larsen fra Rennebu har så langt hatt en rask og eventyrlig teaterkarriere. Nå er hun også filmaktuell. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix