Sist helg ble det klart at KIL/Hemne damer må ta turen ned i andredivisjon etter at Kongsvinger utlignet mot hemnværingene med et omdiskutert mål fire minutter før slutt. Før utligningen var det Fart som måtte ned, men slik ble det altså ikke. Og i rettferdighetens navn skulle verken KIL/Hemne eller Fart ha vært nødt til å spille årets siste kamp med kniven på strupen, da Grei egentlig burde vært det laget som rykket ned. Årsaken er at Grei brukte en spiller som ikke skulle vært spilleberettiget i flere kamper. Oppsummeringa viser at laget tok fire poeng med denne spilleren på banen. Åsane oppdaget glippen og klaget til fotballforbundet, og viste til at regelverket tilsier at Grei burde blitt ilagt poengstraff. NFF tok ikke klagen til følge, og viste til at protesten ble avvist «av særlige grunner».

Fortsatt har ikke NFF kommet med en tydelig og forståelig grunn for hvorfor klagen ikke er blitt tatt til følge. Ingen har så langt fått ei god forklaring på hva som menes med «særlige grunner». Man kan imidlertid «lukte» mellom linjene at det er NFF som har gjort en tabbe ved å godkjenne at den aktuelle spilleren kunne spille, og at man derfor ikke vil sende Grei ned i andredivisjon.

Dette holder ikke mål. Det er selvsagt trist om Grei må rykke ned som følge av en tabbe av NFF, men i realiteten er det laget selv som har gjort en åpenbar feil. Derfor må Grei også ta ansvaret, og ikke «vernes» av NFF. Hvis man drar paraleller til Johaug-saken, så tok hun et forbudt stoff som følge av en «tabbe» av skiforbundets lege. Skiforbundet ønsket selvsagt ikke at hun skulle straffes, men det tok ikke domsinstansene som skulle behandle saken hensyn til. Her ble det vist til utøverens selvstendige ansvar, og dermed ble hun dømt. På samme måte er det Grei som har brutt reglene ved å benytte en spiller som åpenbart ikke burde vært spilleberettiget, og det må klubben selv ta konsekvensen av, selv om det er NFF som har tabbet seg ut og man kan si at klubben handlet i god tro.

Også Johaug handlet i god tro, men måtte allikevel betale prisen. Her lar NFF feil lag betale prisen, og det må rettes opp. KIL/Hemne-ledelsen må derfor ikke akseptere det som har skjedd, men forfølge saken videre i namsretten.

Foto: Silje Asbjørnsen