Arturas Pavlovas fra Børsa i Skaun kommune har begjært oppbud i tre selskap han selv eier og er daglig leder i. I to av dem var det konkursåpning 1. november, mens i det siste var det åpning 7. november.

- Jeg har ikke full oversikt over alt ennå, men en fellesnevner for de tre selskapene var dårlig økonomi, sier bostyrer og advokat, Frode Kvernrød.

Det er snakk om disse tre selskapene:

* Ultima Service AS: Oppføring av bygninger/rehabilitering

* Øysand Billakk AS: Vedlikehold og reparasjon av motorvogner

* Midt-Norsk Blåseisolasjon AS: Blåser isolasjon inn i boliger

Ifølge bostyrer har oppdragsmengden vært dårligst på billakkeringa og isolasjonsvirksomheten.

- Øysand Billakk har ikke hatt avtaler med forsikringsselskaper. Og eieren mener isolasjonsmetoden, som er relativt ny, ikke er godt nok kjent i markedet ennå, slik at oppdragene uteblir, forklarer Kvernrød.

Når det gjelder entreprenørvirksomheten, har det vært en del oppdrag. Bostyreren kjenner foreløpig ikke til hovedårsaken til begjæring om oppbud her.

- Hva betyr det at eieren har begjært oppbud selv?

- Det betyr at han selv går til tingretten og åpner konkurs. Det er ikke kreditorer som slår ham konkurs. Han ønsker ikke å drive selskapene lenger. Økonomien er dårlig, han har tapt hundretusener av kroner, og det er mer gjeld enn verdier i selskapene. Dette innebærer at vilkårene for oppbud er til stede, svarer Kvernrød.

- Hvilke verdier er det snakk om i konkursboene?

- I Øysand Billakk er det hovedsaklig snakk om håndverktøy verdsatt til 40 000 kroner. I Ultima er det mye leaset utstyr, men også verdier for opp mot en halv million. Midt-Norsk Blåseisolasjon har kun én maskin, og den er leaset. Her er det ingen verdier, sier han.

- Hvor mange arbeidsplasser blir rammet av konkursene?

- I Øysand Billakk er det én ansatt. Vi forhandler med ham om å overta virksomheten. I Ultima er det tre ansatte per i dag. De har også til dels jobbet i isolasjonsvirksomheten. De står nå uten arbeid.

- Hva med eieren selv?

- Han har fått tilbud om jobb i et annet selskap. Det er blant annet derfor han ikke ønsker å drive sine egne selskap videre, sier bostyreren.