Orkangers damelag har fått en god start på årets sesong i 2. divisjon. Tre seiere på seks kamper var fasit før Selbu gjestet Orklahallen torsdag kveld. Som vanlig hadde drøyt 400 tilskuere fylt opp Orklahallen for å få med seg regionens beste håndballag. Publikum fikk servert en meget spennende kamp mellom to lag som fulgte hverandre tett stort sett hele kampen.

Ledet til pause

Det ble en meget målrik første omgang hvor gjestene åpnet best. Selbu ledet på det meste med tre mål i første omgang, men mot slutten av omgangen kom Orkanger meget sterkt tilbake og ledet 18–16 da pausesignalet lød.

- Dette ble som forventet en meget jevn kamp som til slutt kunne bikket begge veier. Alt i alt er vi fornøyd med uavgjort, for det viktigste var at vi ikke tapte denne kampen. Nå har vi styring på situasjonen selv, sier OIF-trener Øyvind Togstad.

Jevn 2. omgang

Utover i andre omgang fulgte lagene hverandre veldig tett. Vertene ledet på det meste med tre mål, men Selbu kom tilbake, og mot slutten av omgangen byttet lagene på ha ledelsen.

Med halvannet minutt igjen på klokka var stillingen 29-29, men ingen av lagene klarte å sette ballen i mål på sine sjanser og dermed ebbet kampen ut i uavgjort.

- Begge lag kunne avgjort kampen mot slutten. Jeg synes vi slipper inn litt for mye mål. Vi må jobbe enda mer kompakt i forsvar. Vi må forsvare oss mer som en blokk og ikke en og en. Men dette jobber vi med på trening og det vil bli bedre, sier Togstad.

- Har tatt store steg

Oda Sterten ble hjemmelagets toppscorer med ti mål. Hun ble også kåret til banens beste av en lokal jury. Togstad lar seg imponere over Sterten som kamp etter kamp hamrer inn mål på bestilling, men han mener det er mange som har tatt steg denne sesongen.

- Oda er en målmaskin og står frem nesten hver kamp nå. Hun tar 7-meterne, men de skal også settes i mål. Mot Selbu synes jeg også Kine Mjøen, Marie Gjerstad, Marthe Togstad og veldig mange andre står frem og gjør en veldig god kamp. Det er mange som har tatt store steg på dette laget og det er artig, sier Togstad.

Fire kamper til ferie

Nå gjenstår det hjemmekamp mot Nordstrand som er ett av topplagene i 2. divisjon. Etter det venter det tre bortekamper mot henholdsvis Glassverket 2, Hønefoss og Utleira. Togstad har stor tro på i hvert fall en seier på de fire siste kampene.

- Det gjenstår noen tøffe kamper og hjemmekampen mot Nordstrand blir knalltøff, men jeg mener det er mulig å ta poeng mot alle disse lagene og jeg tror det er gode muligheter for at vi i hvert fall tar en seier på de fire siste kampene, spår Togstad.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255