Torsdag kveld hadde KIL/Hemne et møte om hvorvidt de skulle forfølge saken hvor Grei ikke hadde fått poengtrekk for å ha brukt en spiller som ikke var spilleberettiget. Det endte med at Grei beholdt plassen og at KIL/Hemne rykket ned.

Noen dager før møtet hadde Roger Lernes uttalt til ST at klubben ikke ville gå videre med saken.

- Vi tenker ikke å gå videre med dette. Vi ønsker ikke å bli oppfattet som surmule og vil ikke prøve å få omgjort nedrykket. Slik er ikke KIL/Hemne som klubb. Men vi er langt fra fornøyd med de svarene vi har fått i denne saken, sa Lernes den gang, men nå har klubben gjort helomvending.

Vil forfølge saken

- Etter møtet vi hadde torsdag kveld har vi bestemt oss for å gå videre med saken. Det vi ikke har helt klart enda er hvordan vi skal gå frem. Det må vi nesten få helga på oss til å finne ut, sier Roger Lernes.

- Hva gjør at klubben nå snur?

- Vi har såpass stor støtte både innad i klubben og utenfor klubben at vi nå føler at vi bør forfølge saken videre. Jeg var ikke klar over at støtten var såpass stor, da jeg ikke er på sosiale medier, men det har jeg nå fått fortalt, sier Lernes.

Savner svar

Saken har nå skapt et enormt engasjement langt utenfor Hemne. Det var først Åsane som klaget det inn for NFF, før Fart sendte et brev på vegne av flere av 1. divisjonsklubbene, uten å få noe skikkelig svar der heller. Nå vil både Fart-ledelsen og KIL/Hemne gå videre med saken.

- Vi har fått et tett forhold til Fart og kommer sikkert til å kommunisere med dem rundt denne saken. Vi føler vi fortjener svar selv om vi bare er en liten klubb fra distriktet. Dette handler ikke om å berge plassen for vår del, men hvorfor saken har blitt behandlet som den er gjort, sier Lernes.

Det er først og fremst ordlyden «særlige grunner» klubbene har bitt seg merke i og vil ha svar på hva som ligger i det. Og hvorfor det er KIL/Hemne som nå tar denne straffen uten å ha gjort noe galt.

Hvem bør få straffen?

I denne saken er det åpenbart at NFF har gjort en tabbe ved å godkjenne en spillerovergang som aldri burde vært godkjent, noe NFF delvis har innrømmet. Grei har benyttet seg av denne spilleren også etter at de visste de hadde brutt regelverket. Reglene er klare på akkurat dette området, som sier at kampen er å regne som tapt for klubben som bruker en ikke-spilleberettiget spiller. En rekke eksempler fra årets sesong viser at poengtrekk er helt vanlig prosedyre i saker som dette. Men doms- og sanksjonsutvalget valgte altså å frikjenne Grei i denne saken på grunn av «særlige grunner».

Siste ord er nok ikke sagt i denne saken.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255