Torsdag kan du oppleve flerkulturell stemning i Rindalshuset, når Rindal frivilligsentral inviterer til et fargerikt arrangementet på mange måter.

- Vi skal vise kulturtradisjoner som har vært i Rindal lenge, og tradisjoner som våre nye innflyttere har med seg. Dette får vi oppleve både i form av mat, kultur og klær, sier Anni Karlstrøm, daglig leder i Rindal frivilligsentral.

Det blir et arrangement med sceneunderholdning i to bolker, og en god pause med salg av mat fra Rindal, Somalia og Syria.

Fyller hallen

Rindal har bosatt mellom 30–40 flyktninger. I tillegg til de nevnte landene, skal eritreere vise fram tradisjoner med hårfletting og klær.

Det er første gang det arrangeres en flerkulturell kveld av et så stort format i Rindal. Tidligere har det vært solgt mat fra ulike land på torgdag og under TV-aksjonen. Men nå knyttes dette sammen med et større program, og hele hallen i Rindalshuset tas i bruk med scene, småbord og stands med mat og håndverk.

- Kulturskolen, seniordansen og voksenopplæringa skal vise dans. Det blir iallfall både norsk og syrisk dans. Vi får sang fra kulturskolen, Blæst'n med musikk og korsang av Kor Gøttj. Museets venner skal vise gamle leker fra før i tida, sier Karlstrøm.

- Mange likheter

Husflidslaget skal vise håndverkstradisjoner, og det blir utstilling av forskjellige nasjonaldrakter i ribbeveggene. Målet er å knytte bånd mellom ulike kulturer.

Alle innbyggere i Rindal ønskes velkommen, både innfødte, tilflyttede, unge og gamle.

- Det er fint at vi kan vise fram likheter, så vel som ulikheter. Det er egentlig ikke så stor forskjell, vi har egentlig ganske like tradisjoner på mye. Samtidig kan folk bli kjent med hverandre. Vi har en fast kjerne på språkkafeene våre, men skulle gjerne hatt med flere yngre. Det er mange enslige flyktninger som ikke har like lett for å bli kjent med folk. Familiene har møtepunkter gjennom ungene, som de unge ikke har, sier Karlstrøm.

Mange deltar

Med som medarrangører for kvelden, har hun Flyktningtjenesten, Voksenopplæringa, Rindals sanitetsforening, Rindal kulturskole, Innsats for andre ved Rindal skole, Rindal seniordans, Museets venner, Rindal husflidslag, Knottoppen, Wenche Bergmann, Lise Dagrun Løset, Åse Børset, Kor Gøttj og Blæst'n med Jan Sturla på trekkspill.

- Hvor mye folk forventes til arrangementet?

- Jeg aner ikke hva jeg skal forvente. Jeg håper iallfall det kommer over 100, sier Karlstrøm.