Agdenes kommune budsjetterte med 174 millioner til bygging av nytt Agdenes helse- og omsorgssenter, men overslaget er redusert med hele ni millioner kroner.

Dette er en av de gledelige nyhetene når investeringsbudsjettet for 2017 skal revideres i kommunestyret onsdag.

Anbudet som ble antatt i prosessen med nytt helsesenter, gjorde at ramma kunne reduseres til 165 millioner kroner, inkludert alt av møbler og inventar.

Mer til industriområdene

I saksframlegget gjennomgås det hvilke investeringer som ikke er gjennomført, og derfor kan nullstilles i årets budsjett, samt hvilke investeringer som havner over eller under budsjett.

Den nye tannklinikken på rådhuset er ferdigstilt, og der trengs det en liten sum på drøyt 55 000 kroner for å fullfinansiere tiltaket.

Det er også nødvendig med tilleggsbevilgninger til industriområdene. Utfylling av Selva industriområde på Selvleiret ble drøyt 800 000 kroner dyrere enn budsjettert, som følge av grunnforholdene. Grunnundersøkelser ved Lensvik industriområde ble drøyt 60 000 dyrere enn antatt.

Nullstilles

Budsjetterte investeringsposter som ikke er påbegynt i 2017, og som dermed nullstilles i årets budsjett, er:

  • Eiendomsadressering, 700 000 kroner.

  • Prosjektering Lensvik småbåthavn-Strandheim, 200 000 kroner.

  • Sanitærbygg Storvatnet friområde, 495 000 kroner.

  • Gapahuk Øyangen, 100 000 kroner.

Bevilgningene for gjennomføring av disse fire prosjektene tas med inn i budsjettet for 2018.

Bevilgningen for endring av inngangspartiet på Lysheim skole (250 000 kroner) nullstilles også, fordi det nå er planer om å bygge ny barnehage. Problemet var at sambruk av inngangen for skole og barnehage ikke var gunstig.

Sparer på skolen

Det er i år budsjettert med én million kroner til utbedringer ved Lensvik skole, og det er brukt rundt 350 000 kroner så langt. Det resterende spares inn. Som kjent er det et forprosjekt på gang med tanke på sanering og nybygg av skole i Lensvik.

Ellers er det en besparelse på 350 000 kroner i bygginga av Omsorgsbase Blekkan. Prosjektet med sikring av Sandabekken justeres ned med 400 000 kroner, fra opprinnelig 3 millioner.

Flyktningboligene som er under bygging har fått ei ramme på 12,7 millioner kroner, med 6,1 millioner i år og resten neste år.

I saksframlegget til kommunestyret innstilles det på å vedta de endringen som legges fram, samt å ta opp lån på 5 millioner kroner til finansieringen av investeringsprosjekter.

Sikring av Sandabekken blir 400 000 billigere enn budsjettert. Foto: Agdenes kommune