Det var fullt både inne og ute i Rindalshuset og ellers i Rindal sentrum.

- Da vi satte oss ned søndag kveld, godt slitne, kjente vi at dette var «gøttj», sier Lise Dagrun Løset som er ei av fem damer som står bak den populære messa som har vært arrangert farsdagshelga de siste åtte åra.

Venteliste

- Vi opplever at messa blir større for hvert år. I år var det rekord både når det gjelder utstillere og publikum, forteller en strålende fornøyd Løset som arrangerer messa sammen med Wenche Bergmann, Marit Berset Løset, Arna Jakobsen og Marianne Løset.

På årets Rindalsmesse var det 65 utstillere, og arrangøren har det luksusproblemet at de har venteliste.

- Det var utstillere både inne i hallen, i foajeen og utendørs. Utstillerne kommer fra både Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag, og mange signaliserer at de ønsker å komme igjen, sier Løset.

Det er viktig for Rindalsmessa å skape variasjon for hvert år. Derfor blir nye utstillere hilset velkommen. I år hadde de blant annet en ny utstiller i Ida Melling Bolme fra Surnadal som lager barneklær, og en utstiller fra Malvik med trevarer.

- Begge var svært godt fornøyde, og ønsker å komme igjen, sier Løset.

Lefserekord

Hun forteller ellers at mat er svært vellykket. Venneforeninga til Rindal skimuseum hadde bakt 630 lemser, og før messa åpnet, var det lang kø, og lefsene ble utsolgt på 45 minutt.

Det var også sylte å få kjøpt samt diverse bakst, spekemat, fiskemat, honning og godteri.

- Det er noe for enhver smak, sier Løset som registrerte at det var mange utenbygds besøkende på årets messe.

2000 besøkende

Noe besøkstall har hun ikke, men hun regner med at det måtte være rundt 2000 innom messa i løpet av helga. I alle fall var det til tider stappfullt i Rindalshuset hvor arrangøren også sørget for salg av heimlaga lapskaus, graut og bakels (vafler), snitter og kaffe.

- Det er mange fedre som blir plassert ved et bord for kaffe og bakels, mens damene går en runde. Og er karene heldige, så får de lapskaus også på farsdagen, smiler Løset som synes det er stas at det er folk i hele sentrum i kjølvannet av messa.

Drypper på alle

I sentrum var blant annet Puslebua åpen med salg av gjærbakst. Der var også Åse Børset med dialektplakatene sine. Det ryktes også at det var mye folk på butikkene i sentrum. Og ved Rindal skimuseum var det kunstutstilling.

- Det drypper litt på alle, slår Løset fast og oppfordrer folk til å sette en stor ring rundt farsdagshelga i 2018. Da blir det nemlig Rindalsmesse igjen.