I et uttalelse fra Skaun Senterparti tar lokallaget kraftig avstand fra eget parti, etter at Sp valgte å ikke støtte SVs forslag om midlertidig stans asylreturene av barn til Afghanistan i forrige uke.

- Årsmøtet i Skaun Senterparti er opprørt over at Senterpartiet ikke støtter hastevedtaket om stopp av utsendelse av «oktoberbarna» til Afghanistan, skriver Sp-leder Mildrid Gimseng.

Les også: Arne Fagerholt: - Kom på kollisjonskurs med partiet

Uskyldige unge

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet vendte forrige uke tommelen ned for et forslag fra SV om umiddelbar midlertidig stans i all asylretur til Afghanistan. Det fikk lederne for Arbeiderpartiet i Skaun, Orkdal, Meldal og Rennebu til å gå kraftig ut mot egen partiledelse der de ba Arbeiderpartiet lytte til sine egne. Nå gjør altså Skaun Sp det samme.

- I 2015 fremmet Senterpartiet et lignende forslag for å hindre at unger blir sendt ut til en uviss skjebne i et krigsherjet land. Dette handler både om å beskytte uskyldig unge i en vanskelig situasjon og hvilket samfunn vi ønsker å være. Skaun Senterparti vil bygge et samfunn som er godt å bo også for dem som flykter fra krig og terror. Som et rikt land må vi ta vårt ansvar for å beskytte de sårbare som kommer til oss. Dette er Senterpartiet sine grunnverdier som vi nettopp har gått til valg på, heter det i uttalelsen.

Les også: Oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja kan bli århundrets største feil (Debatt).

Dragkamp mellom Sp og Ap

Tirsdag ble det flertall i Stortinget for et forslag fra Arbeiderpartiet om at mindreårige afghanske asylsøkere skal få sine saker vurdert på nytt. Kun Frp og Høyre stemte mot forslaget. Etter det NRK omtaler som en dragkamp med Sp fikk Ap også gjennomslag for at asylsøkerne det gjelder ikke skal sendes tilbake mens sakene behandles.

Opphevingen skal etter forslaget bare gjelde i sakene der enslige mindreårige har fått midlertidig opphold siden oktober i fjor. Forslaget skal omfatte mange, men ikke alle, av de såkalte oktoberbarna.

I Skaun er lokallagsleder Gimseng fornøyd med utfallet av dagens avstemming, selv om hun forventer mer av partiet.

- Sp burde støttet forslaget fra SV. Men vi er på rett veg, sier Gimseng