- Det var noe nytt å stå øverst på pallen igjen så det var artig og ga mersmak. Det begynner å bli noen sesonger siden sist, sier 23-åringen fra Snillfjord etter hun søndag satte alle på plass under sesongåpningen i Bruksvallarna i Sverige.

Snildalsi tok seg greit videre i prologen. I semifinalen ble hun nummer to, mens i finalen klinket hun til og slo svenske Emma Thalin på andreplass med hele 2,38 sekunder.

- Skikkelig nervøs

Hun har hatt en av sine beste sesongoppkjøringer denne sesongen og søndag fikk hun svaret på at formen er god.

- Jeg var skikkelig spent og nervøs hele dagen. Det gikk litt tungt i prologen, men så gikk det bare bedre og bedre utover dagen. Det var veldig god trening å få gå tre heat også. Nivået i finalen var ganske bra, men det var lavere nivå enn det har vært tidligere her i Bruksvallarna, sier Snildalsli.

Ingen resultatmål

Dette lover utvilsomt bra foran sesongåpningen på Beitostølen kommende helg. Der håper hun i hvert fall ta seg videre fra prologen.

- Beitostølen er vel den konkurransen det gås raskest gjennom hele året. Det er skyhøyt nivå der ettersom det er sesongåpningen. Jeg håper å gjøre det bra der, men det er først og fremst norgescupen helgen etter jeg ser meg ut, sier 23-åringen.

I år vil ikke snillfjordingen sette seg resultatmål.

- Jeg ønsker å finne tilbake til den gode følelsen igjen. Hva som motiverer meg har endret seg en del de siste årene, så jeg har bestemt meg for å ikke ha så stort fokus på resultatene, sier hun.

Snildalsli vil først og fremst prioritere sprint denne sesongen, men skal også gå distanserenn når det passer seg.

Aunli nummer fire

Snildalsli var ikke eneste lokale utøver som gjorde sakene sine bra i sesongenåpningen. Aunli hadde en forferdelig sesong i fjor etter at han overtrente seg sammen med Petter Northug. Nå ser det imidlertid mye bedre ut for hemnværingen. Han ble nummer fire på herrenes 15 kilometer friteknikk lørdag. I mål var han 58 sekunder bak vinner Chris Jespersen. På samme distanse ble Lars Hol Moholdt fra Rindal nummer 31, mens klubbkollega Jo Svinsås ble nummer 59.

Erik Husby fra Skaun gikk inn til en noe skuffende 71. plass på 15 kilometeren lørdag, men imponerte på herrenes sprint da han tok seg videre fra prologen. Han ble til slutt nummer 22 etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Lars Ove Aunli med en oppløftende 4. plass i Bruksvallarna. Foto: Picasa