Det har vært sørgelig og til dels skremmende lesing. Vi har på følelsen at Forve-brua kunne havnet langt opp på VGs verstingliste.

I etterpåklokskapens lys ser nok Fylkeskommunen at det kunne vært lurt og inngått en kontrakt med mulighet for krav om ferdigstillelse til en gitt dato. En fremskyndelse av arbeidsprosessen i ettertid krever penger som fylkeskommunen ikke har. I ettertid ser nok fylkeskommunen også at de pengene som ble brukt til å flytte bussholdeplassen frem og tilbake utenfor Orkdal sykehus, kunne vært brukt på noe annet fornuftig.

I mellomtiden sliter et næringsliv i ei tid som normalt er høysesong for handel. Et næringsliv preget av nisjehandel og småbutikker har det jo tøft nok i utgangspunktet.

MEN – når alt kommer til alt er det vi som forbrukere som har makten. De fleste av oss kan velge hvor vi vil legge igjen våre penger. Uavhengig av røde streker, stengte bruer, arealplaner og hva politikerne sier – det er faktisk DU som bestemmer om nisjebutikkene og gårdsbutikkene vi har rundt omkring skal overleve.

Med ønske om ei fin førjulstid og en gjennomtenkt julehandel!

Hanne Nyhus

Orkla arbeiderlag