Bjørn Rune Slupphaug startet karrieren som bilskaderepararatør og billakkerer hos Toyota Hell bil i 2001. 16 år senere har han bygd opp sitt eget bilskadeverksted på Fannrem, og legger ikke skjul på at det er en drøm som nå har gått i oppfyllelse.

- Helt siden jeg startet i dette faget har det vært en drøm å kunne starte opp for meg selv med eget verksted og lakkboks. Og da dette bygget ble lagt ut for salg i april, følte jeg at tida var moden for å leve ut drømmen. Jeg slo til og kjøpte bygget, og etablerte Fannrem Auto AS omtrent samme dag som handelen var i boks, forteller Bjørn Rune Slupphaug fra Blåsmo.

Samarbeid med Svinsås Auto

Selv om Fannrem Auto AS er et relativt nyetablert selskap, er det ingen fersking som står ved roret. Bjørn Rune Slupphaug startet som lærling hos Toyota Hell bil i 2001, hvor han var fram til 2004. Derfra gikk ferden videre til O. M. Grefstad på Løkken, hvor han tok fagbrev både som bilskadereparatør og lakkerer. I 2008 flyttet han noen kvartaler på seg, til Svinsås Auto Løkken, hvor han jobbet som biloppretter og lakkerer fram til 2011. Da etablerte han enkeltmannsforetaket BR Autofix, men det betød ikke at han var ferdig med Svinsås Auto.

- Jeg leide lokaler hos Svinsås Auto og utførte en god del bilskadeoppdrag for dem. I tillegg drev jeg på en del i garasjen hjemme, så dagene ble fulle og vel så det.

Takknemlig

I 2012 ga 34-åringen full gass med BR Autofix og fikk på plass en samarbeidsavtale med Svinsås Auto. Navnet ble etter hvert endret til Fannrem bilskade, før dagens navn, Fannrem Auto, kom på plass samtidig som virksomheten ble flyttet i de nye lokalene på Fannrem, til det såkalte Marshall-bygget som det er blitt kalt på folkemunne.

- Jeg er utrolig takknemlig for den tida jeg fikk hos Toyota Hell bil, O. M. Grefstad og ikke minst Svinsås Auto. I løpet av disse årene har jeg lært mye og høstet såpass mye erfaring at jeg følte at tida nå var moden for å stå helt og fullt på egne bein, forteller Slupphaug.

Mye arbeid

Oppstartfasen siden april har imidlertid ikke vært noe hvilehjem for Slupphaug. Da han overtok eiendommen, lignet det meste på en eneste stor rothaug med alt mulig skrot rundt bygget, alt fra kjøleskap til båtskrog. Etter at uteområdene var ryddet, startet Slupphaug med å sette bygget i skikkelig stand.

- Jeg har etterisolert, skiftet vindu og fasadeplater på hele bygget. Dette har jeg gjort samtidig som jeg har utført bilskadearbeid, så det har blitt lange dager. Men som sagt, å skape min egen arbeidplass på egen eiendom har alltid vært en drøm. Derfor føler jeg at alle timene jeg har lagt ned har vært verdt det, forteller Slupphaug, og retter en stor takk til kona Tonje Eikli Slupphaug, for hennes tålmod mens han har jobbet døgnet rundt med å bygge opp virksomheten og verkstedet.

Stortrives

Samarbeidet med Svinsås Auto lever fortsatt i beste velgående, men Slupphaug er samtidig nå i ferd med å bygge opp en egen kundekrets. Fannrem Auto er sertifisert av biltilsynet, og tilbyr alt innen bilskade og lakkering. I tillegg tilbyr han skadetakstering, samt skifting av frontruter. Per i dag er han alene i firmaet, men ser ikke bort fra at det blir flere ansatte etter hvert.

- Tilgangen på arbeid er god, og jeg utelukker ikke at vi kan bli flere etter hvert, forteller Slupphaug, som stortrives om dagen.

- Jeg trives kjempegodt. Arbeidet er veldig allsidig. I det ene øyeblikket retter jeg ut bulker. I det neste står jeg i lakkboksen, før jeg kanskje avslutter dagen med kontorarbeid, forteller mannen bak Fannrem Auto.